28 mei Digitaal Arbeidsrecht Congres 2020

Digitaal Arbeidsrecht congres 2020: ondernemen tijdens de coronacrisis

Zoals ieder jaar houden wij ook dit jaar een congres. Alleen helaas niet op de manier zoals u van ons gewend bent, aangezien het tot september niet verstandig is om grote bijeenkomsten te organiseren. Maar: bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen.

Daarom geven wij dit jaar een online live congres. Een andere opzet dan u van ons gewend bent dus, maar ook dit jaar zal kennisoverdracht en interactie centraal staan. Ons congres zal dit jaar goeddeels in het teken staan van de coronacrisis. Voor veel ondernemingen en instellingen is de NOW-regeling onvoldoende gebleken. Deze ondernemingen en instellingen zien zich genoodzaakt maatregelen te treffen. Minister Koolmees heeft aangekondigd het ontslagverbod en de boete te laten vervallen. De eerste reorganisaties zijn aangekondigd en de eerste loonoffers worden ook al gevraagd. Wat mag wel en wat mag niet? Verder staan ondernemingen en instellingen voor grote uitdagingen in verband met de 1,5 meter samenleving. Hoe zit het met de zorgplicht van de werkgever?

Tijdens het live congres gaan wij dan ook in op de uitdagingen waar ondernemingen en instellingen door de coronacrisis voor worden gesteld. Maar zoals u van ons gewend bent zullen wij ook dit jaar weer de actualiteiten in het arbeidsrecht met u bespreken.

“Plenaire” sessie Actualiteiten

Het Arbeidsrecht Congres start met een ‘plenaire’ sessie waarin verschillende arbeidsrechtelijke actualiteiten worden besproken. Ingegaan zal worden op de praktijkervaringen met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), knelpunten bij slapende dienstverbanden en de belangrijkste rechterlijke uitspraken van het afgelopen jaar

Ondernemen tijdens de coronacrisis

Na de plenaire sessie kunt u één van de volgende twee kennissessies bijwonen:

1. Reorganiseren tijdens de coronacrisis
Hoofdlijnen van een reorganisatie, Wet Melding Collectief Ontslag, de NOW- regeling, tips voor de praktijk

2. Zorgplicht en de werkgeversaansprakelijkheid in de 1,5 meter-economie
Wat zijn de rechten en plichten van werkgevers en werknemers?

Doelgroep
Het congres is uitermate geschikt voor HR-professionals, HR-directeuren, legal counsel en ondernemers die te maken hebben met HR-(beleids)zaken. Deelname is kosteloos.

Klik hier voor meer informatie en uw aanmelding voor het digitale arbeidsrecht congres 2020

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!