Geannuleerd: Arbeidsrecht Congres 2020

Geachte heer/mevrouw,

Gezien de actuele situatie rondom het Coronavirus moeten wij u helaas mededelen dat ons Arbeidsrecht Congres, dat gepland stond op 16 april 2020, niet door zal gaan.

Wij wachten de verdere ontwikkelingen af en komen graag op een later moment bij u terug met meer informatie.

 

Op donderdag 16 april organiseert team Arbeidsrecht van Boels Zanders haar jaarlijkse Arbeidsrecht Congres.

Zoals u van ons gewend bent, bespreken wij tijdens dit congres de actualiteiten in het arbeidsrecht. Dit jaar staat het congres daarnaast in het bijzonder in het teken van Flexibele Arbeid.

Sinds 1 januari 2020 is de rechtspositie van oproepkrachten, uitzendkrachten en payrollkrachten ingrijpend veranderd. Wat zijn de eerste praktijkervaringen? Wat moet u vooral wel of juist niet doen? Tijdens het congres zullen de theorie, de eerste praktijkervaringen én de toekomst worden besproken.

Corona virus
Ook wij houden de adviezen van het RIVM in de gaten. Op dit moment is er nog geen reden om het congres niet door te laten gaan. Mocht dit veranderen dan informeren wij u uiteraard hierover.

Sprekers
Wij starten het congres met het bespreken van de actualiteiten in het arbeidsrecht. Vervolgens zal worden ingegaan op de praktijk. Wij hebben inspirerende sprekers, die over veel (praktijk)ervaring met betrekking tot flexibele arbeid beschikken, bereid gevonden hun ervaringen met ons te delen:

– De heer Hans Borstlap, voorzitter van de Commissie Regulering van Werk. De commissie heeft onderzocht in hoeverre de huidige regelgeving aansluit op de praktijk. De heer Borstlap bespreekt met u de aanbevelingen die zijn commissie heeft gedaan en de concrete maatregelen die passen bij de toekomstige wereld van werk;

– Mevrouw Ria Stienen, HR- Directeur bij XPO Logistics – Supply Chain/Transport.
Binnen XPO Logistics wordt veel gebruik gemaakt van flexibele arbeidskrachten. Hoe gaat XPO met de nieuwe regelgeving om? Mevrouw Stienen zal de aanpak en werkwijze van XPO bespreken;

– Mevrouw Marjolein ten Hoonte, Directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland.
Mevrouw Ten Hoonte zal ingaan op de maatschappij en de arbeidsmarkt van de toekomst.

Afscheid Andries Houtakkers
Tijdens het congres zal ook aandacht worden besteed aan het afscheid van onze kantoorgenoot Andries Houtakkers die per 1 maart 2020 wethouder bij de gemeente Sittard is geworden en derhalve ons kantoor en de advocatuur heeft verlaten.

Datum en locatie
Het Arbeidsrecht Congres vindt plaats op donderdag 16 april. Locatie is dit jaar Villa Fora op de Brightlands campus Venlo. Villa Flora is eenvoudig bereikbaar vanuit de A73 en A67, er is tevens gratis parkeergelegenheid.

Doelgroep
Het congres is uitermate geschikt voor HR-professionals, HR-directeuren, legal counsels en ondernemers die te maken hebben met HR-(beleids)zaken.