Geannuleerd: Congres semi-publieke sector

Geachte heer/mevrouw,

Gezien de actuele situatie rondom het Coronavirus moeten wij u helaas mededelen dat ons congres omtrent samenwerking in de semi-publieke sectro, dat gepland stond op 10 juni 2020, niet door zal gaan.

Wij wachten de verdere ontwikkelingen af en komen graag op een later moment bij u terug met meer informatie.

 

Is samenwerken het nieuwe fuseren in de semipublieke sector?

Wij leven meer en meer in een netwerksamenleving. Voor uw instelling betekent dit dat zij deelneemt aan allerlei samenwerkingsverbanden en strategische partnerships, in soms juist heel hechte vorm en soms juist betrekkelijk los verband. Welke vorm het beste past is afhankelijk van verschillende afwegingen waaronder het beoogde (strategische) doel van de samenwerking voor uw organisatie. Welke overwegingen zijn hierbij verder relevant?

Een samenwerking en in het bijzonder een fusie kent een aantal belangrijke succes- en faalfactoren. Met het formaliseren van de samenwerking of fusie zelf is het doel immers nog niet bereikt. Om deze succesvol te laten zijn, zijn niet alleen een gedegen voorbereiding en (juridische) vormgeving nodig, maar vooral ook een goede follow up in de transformatie- en integratiefase. Wat zijn belangrijke aandachtspunten voor bestuurders en toezichthouders om een succesvolle fusie of  samenwerking te realiseren?

En wat is daarbij de rol van bestuurders en toezichthouders? Hoe vindt het samenspel tussen bestuur en raad van toezicht plaats en wat is de rol van de voorzitter van de raad van toezicht bij dergelijke processen? Wie zorgt op welke wijze voor de binding met de andere gremia?

Op 10 juni 2020 gaan wij over de bovengenoemde punten graag met u in gesprek. Het wordt een dagvullend programma met interessante sprekers en interactieve verdiepingssessies. De locatie van dit congres is het Conferentiecentrum Eindhoven.

Doelgroep
Dit congres is interessant voor bestuurders, toezichthouders en beleidsbepalers van semipublieke organisaties zoals zorginstellingen, onderwijsinstellingen en woningcorporaties.

Deelname is kosteloos
Voor deelname aan dit congres kunt u zich aanmelden tot en met 29 mei 2020. Bekijk hieronder het voorlopig programma en reserveer 10 juni 2020 alvast in uw agenda.

Reserveer in mijn Google Agenda

Reserveer in mijn Outlook of Apple agenda

Een definitieve uitnodiging met programma en sprekers volgt medio maart.

Voorlopig programma
09:30     Inloop

09:45     Ontvangst

10:15     Welkomstwoord en introductie dagvoorzitter door Nicole Niesssen – teamleider Onderwijs Boels Zanders Advocaten

10:25     Opening door dagvoorzitter Marijke Roskam – presentator FD Networks en voormalig presentator BNR Nieuwsradio

11:05     Presentatie “Samenwerking” door Judith Wintgens – teamleider Zorg en specialist ondernemingsrecht Boels Zanders Advocaten

11:45     Succes- en faalfactoren door Theo van Iperen – auteur “Fuseren is topsport” en oprichter van Giotto Management Consultants

12:25     Lunch

13:35     Rol Raad van Toezicht door Harry Loozen – oprichter van Hoenderstaete Interim management & Strategisch Advies

14:15     Koffiebreak

14:25     Verdiepingssessies

15:05     Koffiebreak

15:20     Discussiepanel en terugblik verdiepingssessies

16:20     Afsluiting door Wouter van de Wier – teamleider Woningcorporaties Boels Zanders Advocaten

16:45     Borrel