Boels Zanders German Practice: juridisch advies ook óver de grens

Zowel juridische als taal- en cultuurbarrières kunnen ervoor zorgen dat u ongewild in een conflictsituatie terecht komt. Het is verleidelijk om te denken dat zakendoen aan de andere kant van de grens ongeveer hetzelfde is als in Nederland, maar niets is minder waar. Kleine verschillen kunnen grote consequenties hebben. Dat geldt zeker voor zakendoen in Duitsland. Onze advocaten van de German Practice begeleiden u kundig bij het zaken over de grens.

U kunt bij de German Practice onder andere terecht voor:

  • grensoverschrijdende (commerciële) contracten en andere handelsrechtelijke aangelegenheden;
  • grensoverschrijdende aansprakelijkheidskwesties, letselschade, procedures en incassozaken;
  • grensoverschrijdende financiering, zekerheden en insolventies;
  • grensoverschrijdende aanbestedingen, bouwprojecten en huurrechtelijke en vastgoedrechtelijke kwesties;
  • grensoverschrijdende fusies en overnames en andere vennootschapsrechtelijke vraagstukken;
  • grensoverschrijdende arbeidsovereenkomsten en reorganisaties.

Grensoverschrijdende partner

Indien specialistische kennis nodig is om u van het juiste advies te voorzien, kunnen we u ontzorgen door ons uitgebreide netwerk in Duitsland. De advocaten uit ons team werken nauw samen met meerdere advocatenkantoren in verschillende regio’s in Duitsland. Indien het nodig is, selecteren wij uit ons netwerk een gespecialiseerde Duitse advocaat, die u verder kan helpen. Uiteraard houden wij hierbij altijd vinger aan de pols. Omdat Anne-Marie van Dijk en Stephan Diel kennis hebben van het Duitse recht, kunnen zij eenvoudig en snel met Duitse collega’s schakelen. Andersom kunnen zij als Duitsland-specialist ook de Nederlandse rechter over het Duitse recht informeren, indien dit nodig is in een Nederlandse procedure.

Boels Zanders Advocaten is daarnaast aangesloten bij ADVOC, een wereldwijd netwerk van advocatenkantoren. Zo kunnen wij u ook helpen, indien kennis van een ander rechtssysteem dan het Duitse of het Nederlandse gewenst is.

Wij staan voor u klaar
Bekijk ons team