Skip to main content

Na acht weken zit het erop, mijn studentstage bij Boels Zanders advocaten is afgelopen! Het lijkt wel vorige week dat ik nog zenuwachtig aan het wachten was voordat ik werd rondgeleid. Na een voorstel rondje door het kantoor waren de zenuwen zo goed als verdwenen. Iedereen leek heel vriendelijk en ik had zin om aan de slag te gaan. Ik kreeg meteen een ‘hardcore-faillissementsrecht-opdracht’.

Tijdens mijn stage heb ik onder andere memo’s geschreven, complexe juridische vraagstukken beantwoord en spoedvragen afgehandeld. Ik heb niet de hele dag achter het bureau gezeten, maar ik ben ook mee gegaan naar zittingen, overleggen en cliëntbesprekingen. De diversiteit beviel mij goed. Niet alleen de diversiteit qua werkzaamheden, maar ook de verschillende vraagstukken, rechtsgebieden en samenwerking met verschillende collega’s. Naast de serieuze zaken was er ook ruimte om een praatje te maken over het studeren of over het leven van een advocaat(stagiair). Iedereen nam de tijd om je beter te leren kennen. Er heerst een fijne sfeer waarbij er onderling ook grapjes kunnen worden gemaakt.

Via een recruitment lunch op de Universiteit ben ik in contact gekomen met Boels Zanders. Het leek mij interessant om na drie jaar eens te bekijken hoe het er ‘in het echt’ aan toe ging en daarom besloot ik te solliciteren voor een student stage. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om stage te mogen lopen bij Boels Zanders. Ik heb veel geleerd en door deze praktijkervaring weet ik zeker dat ik de advocatuur in wil gaan!

Anastasia Sojo

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.