Skip to main content

Wat zijn die acht weken voorbij gevolgen! Het voelt als gisteren dat ik voor het eerst het kantoor in Eindhoven binnenliep. Mijn eerste kennismaking met Boels Zanders was tijdens een recruitmentontbijt in Tilburg en tijdens het organiseren van de Juridische Bedrijvendagen Tilburg. Ik kreeg meteen een erg goede indruk: hier wilde ik stagelopen!

In die twee maanden tijd heb ik ongelooflijk veel kunnen doen. Als student-stagiaire schrijf je memo’s, waarin je een bepaald vraagstuk uitwerkt en op zoek gaat naar het juiste antwoord. Bovendien voer je ook jurisprudentieonderzoeken uit, waarbij je relevante uitspraken uit de afgelopen paar jaar duidelijk uiteenzet. Als je goed rondvraagt en geluk hebt, kan je ook mee naar een aantal zittingen. Zo ben ik bijvoorbeeld naar het Gerechtshof in Arnhem geweest en naar de Raad van State in Den Haag. Erg leuk!

Naast alle inhoudelijke werkzaamheden werd ik ook betrokken bij de sociale activiteiten van kantoor. Gezellig een praatje tussendoor, lunchen buiten de deur in de zon en de vrijdagmiddagborrel om het weekend in te luiden. Als student-stagiaire wordt je dus ook echt betrokken bij de rest van het kantoor.

Voor iedereen die een carrière in de advocatuur overweegt, is een studentstage een perfecte kans. Twee maanden fulltime meedraaien om zo echt de sfeer te proeven. Bij Boels Zanders is de student-stage kantoor breed, wat inhoudt dat elk rechtsgebied voorbij kan komen: arbeidsrecht, ondernemingsrecht, privacy-recht, bouwrecht, maar bijvoorbeeld ook onderwijsrecht. Hierdoor leerde ik een aantal gebieden kennen, waar ik op de universiteit nog geen kennis mee had gemaakt.

Dus voor iedereen die nog twijfelt: ik zeg doen!

Moos Hovens

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.