Skip to main content

Toen ik mij vorig jaar had aangemeld voor de masterclass Burgerlijk recht, kwam ik voor het eerst echt in contact met Boels Zanders. Omdat ik opgegroeid ben in Venlo, was ik wel bekend met de naam maar meer wist ik niet. Helaas werd ik niet tot deze masterclass toegelaten, maar hierdoor liet ik me niet uit het veld slaan. Een half jaar later heb ik het nogmaals geprobeerd, dit keer voor een kantoorbrede meewerkstage. Mijn doorzettingsvermogen werd gewaardeerd, ik was aangenomen; ik kon aan de slag!

De eerste dag was spannend, vol nieuwe indrukken en ervaringen. Ik wist namelijk dat Boels Zanders een advocatenkantoor was met een uitstekende juridische dienstverlening en daar verwachtte ik ook een soort Zuidascultuur bij; een strenge en hiërarchische cultuur waarin je jezelf maar moet zien te redden.

Niets bleek echter minder waar! Ik werd goed opgevangen en mij werd expliciet verteld dat het niet de bedoeling was dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op kantoor aanwezig zou zijn. Ook als ik vragen had werd mij gezegd dat ik altijd bij één van de medewerkers terecht kon zodat ik niet aan mijn lot werd overgelaten. Dat bleek ook in de praktijk zo te zijn; toen de eerste opdracht kwam en ik daarin vastliep, werd ik goed geholpen. Ze waardeerden het ook dat ik mezelf liet zien en mij probeerde te mengen met iedereen op de werkvloer. Dat wordt werd ook wel verwacht, aangezien ze graag zien dat je initiatief toont om alle collega’s wat beter te leren kennen.

Hoewel ik tijdens de stage bezig was met de laatste fase van de master Burgerlijk recht, kwam ik erachter dat ik nog veel te leren had. De opdrachten die ik kreeg hadden namelijk betrekking op de vele uiteenlopende rechtsgebieden die er zijn; van IE-recht tot bestuursrecht tot arbeidsrecht. En dan ging het uiteraard niet om de basiskennis maar om vraagstukken waarbij het antwoord niet direct voor de hand lag. Hierdoor heb ik mijn juridische onderzoeksvaardigheden, die tijdens de studie eigenlijk te weinig aan bod zijn gekomen, verder kunnen ontwikkelen. Bedankt voor de ontzettend leuke en leerzame tijd en ik zou in de toekomst graag nog eens terug willen keren! Ik heb me erg op mijn plek gevoeld.

Enver Lipman

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.