Skip to main content

Met gezonde zenuwen vertrok ik 8 weken geleden op een maandagochtend naar het kantoor van Boels Zanders Advocaten in Venlo. Ik werd hartelijk ontvangen en voorgesteld aan alle kantoorgenoten. Ik mocht meteen aanschuiven bij een bespreking van het team Arbeidsrecht.

In de afgelopen periode heb ik een kantoorbrede stage gevolgd. Aangezien mijn affiniteit bij het arbeidsrecht ligt, heb ik hier tijdens mijn stage de nadruk op kunnen leggen. Het is de bedoeling dat je uit eigen initiatief bij de advocaten naar binnen loopt en om een opdracht vraagt, dit heb ik dan ook gedaan! Op deze manier kun je zelf invulling geven aan je stage.

Tijdens mijn stage ben ik een keer naar de pleitwedstrijden geweest en heb ik zelfs een activiteit van de Jonge Balie mogen bijwonen. Je mag aansluiten bij besprekingen en kunt altijd bij een van de advocaten terecht indien je vragen hebt. Op kantoor wordt daarnaast geregeld een borrel gehouden om de week goed af te sluiten. ‘Als kers op de taart’ mocht ik in mijn laatste stageweek mee met het vestigingsuitje.

Ben jij benieuwd of de advocatuur iets voor je is? Een studentstage bij Boels Zanders Advocaten is in dat geval zeker aan te raden!

Anne Ploegman

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.