Skip to main content

Opleidingsinstituut Magna Charta nomineerde dit jaar 24 advocaten voor de prestigieuze titel Magna Charta Lawyer of the Year. De nominaties waren verdeeld over drie categorieën, te weten bouwrecht, huurrecht en bestuursrecht. De winnaars werden op 17 mei bekend gemaakt. Magna Charta Lawyer of the Year Huurrecht is onze eigen Harm Heynen!

Harm, werkzaam bij Boels Zanders sinds 2000, is gespecialiseerd in het vastgoedrecht met de nadruk op het huurrecht (zowel woon- als bedrijfsruimte). Ook is hij gespecialiseerd in koop en verkoop van vastgoed en opstal- en erfpachten. Harm heeft door zijn jarenlange advies- en proceservaring veel kennis opgebouwd van de corporatiebranche, zorgsector en de retail-en horecasector. Tot zijn cliëntenkring rekent hij grote woningcorporaties, bierbrouwerijen, landelijk opererende retailers, zorginstellingen en internationale beleggers.

Harm, wat brengt deze titel jou?
“Positieve energie zowel voor mijzelf als het team. Zo’n titel haal je namelijk niet alleen, die haal je dankzij het team dat achter je staat. Ook zorgt zo’n mooie eretitel uiteraard voor positieve reclame.”

Waarom heb je gekozen voor huurrecht?
“Als advocaat-stagiaire ben ik breed opgeleid en heb ik aan veel rechtsgebieden mogen proeven. Binnen Boels Zanders krijg je alle ruimte en mogelijkheid om in verschillende rechtsgebieden mee te draaien om je zo een goed beeld te vormen van wat je nou écht leuk vindt om te doen. Voor mij bleek dat al snel het huurrecht te zijn. Tijdens mijn studie vond ik het huurrecht ook al een heel leuk vak, dat beeld werd dus verstevigd tijdens mijn interne opleiding.”

Wat is het hoogtepunt in je juridische carrière (naast deze overwinning uiteraard)?
“Dat is toch wel het opnemen van een aantal trainingvideos in de zomer van 2018 voor cliënten. Deze video’s hebben wij met het hele huurrechtteam opgenomen. Waarom dat voor mij een hoogtepunt was? Toen werd het me duidelijk dat er een volwaardig huurrechtteam stond. Ik beschouw het als een succes dat deze organisatie een serieus huurrechtteam (6 advocaten) heeft opgebouwd dat meetelt in Nederland. Een ander hoogtepunt voor mij was mijn benoeming tot partner in 2013. Dat is een erkenning dat je een praktijk hebt staan en daar ben ik trots op.”

Wat hoop je op zakelijk vlak nog te bereiken?
“Wat ik nog zou willen bereiken is een verdere uitbouw van het huuurrechtteam en dan op een zodanige een wijze dat alle teamleden zich ten volle kunnen ontplooien.”

Hoe ziet een dag in het leven van Harm Heynen eruit?
“Mijn wekker gaat om 6.15 uur. Dan ga ik rustig ontbijten en de krant lezen. Daarna vertrek ik naar kantoor, waar ik begin met een praatje met mijn teamgenoten. Zij zijn meestal nog eerder dan ik aanwezig! Ik inventariseer wat ik die dag in ieder geval te doen heb. Mijn dagen zijn gevarieerd; sommige dagen breng ik achter mijn pc door en op die dagen ben ik veel aan het mailen en bellen. Ook sluit ik dan graag aan bij de gezamenlijke lunches die ik altijd erg gezellig vind. Op andere dagen ben ik op pad en bezoek ik cliënten voor overleg of het ik een zitting. ’s Avonds bezoek ik netwerkbijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld bij de Lighthouse Club Limburg (een landelijke vereniging van mensen met een leidinggevende functie in de bouwsector, of er direct of indirect bij betrokken) of de Vastgoed Sociëteit Noord Limburg. Bij beide clubs zit ik ook in het bestuur. Thuis in de avond lees ik in ieder geval krant nummer 2.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen. In april heb ik de 10 km nog gelopen bij de Roermond City Run! Ik zou graag eens een rondje willen hardlopen met Trevor Noah, presentator van The Daily Show. Ik heb onlangs zijn biografie ‘Born a Crime’ gelezen en deze heeft veel indruk op mij gemaakt. Trevor Noah is in Zuid Afrika geboren in de tijd van de Apartheid, met een blanke moeder en zwarte vader. Viel overal net tussenin, was niet zwart maar ook niet blank en hoorde nergens bij. Toch heeft hij zich ondanks alles wat hij ogenschijnlijk tegen had, opgewerkt tot de presentator van de Daily Show onder andere. Ik heb veel bewondering voor die man.

Ook speel ik graag golf, maak regelmatig stedentrips, mijn volgende trip gaat naar Parijs. Verder lees ik graag, het liefste een goede biografie. Momenteel ben ik bezig met de biografie van Nelson Mandela. Waarom biografieën mij zo interesseren? Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar de levensloop van mensen, te zien waar hun drive zit.”

Juni 2019