Skip to main content

Zojuist is bekend gemaakt dat Mareine Callemeijn door de jury is verkozen tot Patroon van het Jaar 2020. Een bijzondere titel die zij heeft te danken aan haar inzet, enthousiasme en betrokkenheid bij het begeleiden van advocaat-stagiair Stijn Blom. De bekendmaking werd dit jaar gedaan via het verspreiding van een filmpje via LinkedIn, aangezien de reguliere uitreiking tijdens het jaarlijkse Jonge Balie congres niet mogelijk is.

Wij zijn als kantoor natuurlijk hartstikke trots dat de onderlinge samenwerking van Mareine en Stijn, zeker in deze bijzondere tijd, leidt tot de verkiezing van Patroon van het Jaar en feliciteren Mareine met haar titel.

Een aanstekelijk enthousiasme

In de beoordeling heeft de jury dit jaar extra aandacht besteed aan de begeleiding op afstand. Juist de betrokkenheid en het initiatief dat Mareine hier heeft getoond maakt haar een goede patroon. “Mareine plande direct na de start van haar patronaat een wekelijks ‘cappuccino-overleg’ in om mijn bezigheden te bespreken. Verder was ze nooit te druk om te sparren of om mijn adviezen en processtukken te controleren. Haar feedback is kritisch, maar constructief en daarmee waardevol. Sinds corona bellen we natuurlijk veel, maar potentiële lacunes in begeleiding in deze bijzondere tijd worden geheel voorkomen doordat wij (op initiatief van Mareine) regelmatig in en rondom Maastricht gaan wandelen om bij te praten”, vertelt Stijn.

“Ik had mij simpelweg geen betere patroon kunnen wensen. Mareine heeft me op inhoudelijk vlak ontzettend veel geleerd, met name ook om de vertaalslag te maken van academische kennis naar praktische oplossingen. Daarnaast heeft ze een aanstekelijk enthousiasme”.

Patroon van het Jaar verkiezing

De patroon van het jaar verkiezing is een jaarlijks terugkerend event en wordt georganiseerd door Dialogue, Stichting Jonge Balie Nederland en Le Tableau. Elk jaar kunnen stagiaires en medewerkers (1e, 2e of 3e jaars) hun patroon nomineren voor deze titel. De genomineerde kandidaten presenteren zichzelf vervolgens aan een jury. Op basis van de nominatie en het gesprek met de patroons, selecteert de jury de finalisten voor de Patroon van het Jaar. Op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. De uitreiking vindt normaal gesproken plaats tijdens het landelijke Jonge Balie congres.

December 2020