Skip to main content

Op 25 oktober 2018 heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement van MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek uitgesproken met aanstelling van mr. A. van der Schee en mr. F.A.W. Nowee als curatoren. Diezelfde dag heeft de rechtbank Amsterdam het faillissement van MC Slotervaartziekenhuis uitgesproken met aanstelling van mr. M.R. van Zanten tot curator.

Door de faillietverklaring heeft de schuldenaar de beschikking en het beheer over zijn tot het faillissement behorende vermogen verloren. Vanaf de faillietverklaring zijn het de curatoren die belast zijn met het beheer en de vereffening van de failliete boedel.

De faillissementen hebben uiteenlopende gevolgen voor onder meer betrokken financiers, verhuurders, leveranciers, zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheidsorganen.

Heeft u vragen over uw rechten en plichten of heeft u interesse in het doorstarten van (een deel van) de onderneming? Neem dan contact met ons op. De specialisten van Insolventie & Herstructurering en Zorg van Boels Zanders Advocaten hebben de kennis en ervaring in huis om u adequaat van informatie en hulp te voorzien.