Skip to main content

Na mijn afstuderen aan de Universiteit Utrecht (master Privaatrecht) heb ik in de maanden augustus en september met veel plezier stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten in Eindhoven. Ik ben bekend geworden met het kantoor doordat ik tijdens mijn werkzaamheden als buitengriffier bij de Rechtbank een aantal advocaten van Boels Zanders heb zien procederen. Mijn interesse voor het kantoor was gewekt!

Tijdens de eerste stageweek viel het mij direct op dat de advocaten erg toegankelijk en behulpzaam zijn. Als ik vragen had kon ik altijd bij een van de advocaten terecht, of dat nou ging om inhoudelijke of praktische zaken. Als student-stagiair zit je in dezelfde open werkruimte als de advocaat-stagiairs. Dit was voor mij erg leerzaam en bovendien maakte dit het voeren van overleg gemakkelijker. Bij Boels Zanders voel je je als student-stagiair al snel onderdeel van het team.

Mijn werkzaamheden bestonden uit uiteenlopende juridische werkzaamheden, waaronder het opstellen van memo’s, brieven en processtukken en jurisprudentieonderzoek. Ook ben ik aanwezig geweest bij zittingen, gesprekken met cliënten en jurisprudentieoverleg. De week wordt gezellig afgesloten met de vrijdagmiddagborrel.

Een stage bij Boels Zanders is een kantoorbrede stage, waardoor je met verschillende rechtsgebieden in aanraking komt. Dit heb ik als prettig ervaren, juist omdat de meeste rechtsgebieden in de praktijk toch anders blijken te zijn dan op de Universiteit. Doordat je met uiteenlopende juridische vraagstukken te maken krijgt, is de stageperiode van twee maanden een intensieve tijd. Je leert om goed te schakelen en nieuwe materie snel eigen te maken. Daarnaast heb ik geleerd om zaken te analyseren, beslissingen te nemen en daarover, zowel schriftelijk als mondeling, helder te communiceren. Het tonen van initiatief wordt niet alleen gewaardeerd, maar ook gestimuleerd. Daarbij krijg je tijdig feedback over je werk.

Na twee maanden stage lopen kreeg ik een stagebeoordeling en aangezien mijn stage over en weer positief verlopen was, ben ik per november werkzaam als juridisch medewerker bij Boels Zanders. Ik zou iedere (pas afgestudeerde) student met interesse voor de advocatuur willen aanraden om een stage te lopen bij Boels Zanders. Mijn stage bij Boels Zanders was een zeer leerzame en positieve ervaring!

Jade Albert

Meer informatie:
Voor meer informatie over een student-stage lopen bij Boels Zanders kun je terecht op onze pagina voor studenten.