7e Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach

Op 9 november 2016 vindt alweer de 7e editie van de Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach plaats. Ook dit jaar zal de German Desk van Boels Zanders Advocaten weer aanwezig zijn. Ons team nodigt u dan ook graag uit bij onze stand om uw vragen te beantwoorden met betrekking tot juridische en culturele problemen in Duitsland te beantwoorden.

Wij geven u graag alvast tien tips om juridische kleerscheuren in Duitsland te voorkomen:

Tip 1: Culturele verdieping: zorg ervoor dat u niet alleen de Duitse taal kent, maar ook de culturele en zakelijke gebruiken. In Duitsland is men hiërarchischer en formeler dan in Nederland.

Tip 2: Rechtskeuze: denk goed na welk recht u in uw algemene voorwaarden wilt vastleggen. Nederlands recht is niet in elke situatie voordeliger.

Tip 3: Geschillen: geschillenbeslechting kan tijdrovend en duur zijn. Maak bij het opstellen van uw algemene voorwaarden een kosten- en batenafweging welke rechtbank of bijv. arbitrage-instituut u uw geschillen wilt voorleggen.

Tip 4: Algemene voorwaarden: verklaar uw algemene voorwaarden in een zo’n vroeg mogelijks stadium van de handelsrelatie van toepassing en stuur deze toe. Dit voorkomt achteraf (onverwachte) problemen.

Tip 5: Vertegenwoordiging: bent u klaar voor een volgende stap? Regels met betrekking tot agentuur en distributie kunnen aanzienlijk verschillen. Maak een afweging waarbij u rekening houdt met uw onderneming en type dienstverlening.

Tip 6: Buitenlandse vestiging: zowel in cultureel als juridisch opzicht kan het voordelen hebben een Duitse zuster – of dochteronderneming op te richten. Laat u informeren over het oprichten van een GmbH of AG.

Tip 7: Personeel: heeft u inmiddels een Duitse vestiging en wilt u persoon aantrekken? Laat u informeren over de verschillen in het Duitse arbeidsrecht.

Tip 8: Aansprakelijkheid: laat u informeren over de Duitse producteisen en regels over aansprakelijkheid. Dit voorkomt onaangename verrassingen.

Tip 9: Onroerend goed: het is niet altijd even eenvoudig om onroerend goed in het buitenland te kopen. Wij informeren u graag hierover.

Tip 10: Onvermogende wederpartij: pas uw debiteuren en aftersalessysteem aan het Duitse systeem aan.

Wij zien u graag terug op 9 november 2016 in Mönchengladbach!

756 
Ik help u graag verder
Anne-Marie van Dijk
Advocaat
Meest gelezen
  • ‘Kopietje paspoort’
  • ‘Oude’ pandeigenaren versus nieuw...
  • ‘Recht op vergetelheid’ heeft geen...
  • “Als lekkerste getest” niet...
  • “Detachering” leerling is verwijdering

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!