WAB-Alert 02: Van 3x3x3 naar 2x3x6 naar 3x3x6, volgt u het nog?

De ketenregeling bepaalt op welk moment een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd overgaat in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Sinds 1 juli 2015 (Wwz) geldt dat na meer dan drie elkaar opvolgende arbeidsovereenkomsten met een tussenpoos korter dan zes maanden, of als de totale duur van de elkaar opvolgende arbeidsovereenkomsten langer is dan twee jaar, automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat.

Met de invoering van de WAB per 1 januari 2020 gaan we weer deels terug naar de oude ketenregeling: na maximaal drie opvolgende arbeidsovereenkomsten met een tussenpoos korter dan zes maanden, of als de totale duur van de arbeidsovereenkomsten langer is dan drie jaar, ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Voor de wijziging van de ketenregeling geldt bij de WAB geen overgangsrecht. Dit betekent dat de wijzigingen bij inwerkingtreding van de wet, direct gelden. Dus op een arbeidsovereenkomst, die eindigt op of na 1 januari 2020 is de ketenregeling van drie jaar direct van toepassing, ook als die arbeidsovereenkomst is aangegaan voor 1 januari 2020. Dit is alleen anders indien onder het huidige recht bij cao van de ketenregeling is afgeweken. In dat geval zijn de cao-bepalingen leidend.

Maart 2019

Deze WAB-Alert is in 2019 geschreven. De WAB is inmiddels per 1 januari 2020 inwerking getreden.

716 
Ik help u graag verder
Maruca Overdijk
Partner
4350 
Ik help u graag verder
Maud Leenders
Advocaat
Meest gelezen
  • ‘Kopietje paspoort’
  • ‘Oude’ pandeigenaren versus nieuw...
  • ‘Recht op vergetelheid’ heeft geen...
  • “Als lekkerste getest” niet...
  • “Detachering” leerling is verwijdering

Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!

 

Bedankt voor uw aanmelding.

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!