Kick-off Giving Back Eindhoven

In 2018 is Boels Zanders een samenwerking aangegaan met Giving Back. Stichting Giving Back begeleidt ambitieuze scholieren en studenten die uit een omgeving komen waarin verder studeren aan een Hogeschool of Universiteit nog niet vanzelfsprekend is. Deze scholieren en studenten missen rolmodellen in hun directe omgeving en een relevant netwerk. Giving Back koppelt hen daarom aan mentoren die hen kunnen inspireren en een voorbeeld voor hun kunnen zijn.

Onze collega’s Maud Leenders en Nikki Deckers zijn onlangs als mentor gekoppeld aan twee enthousiaste scholieren van 5 VWO van twee Eindhovense middelbare scholen.

Op 10 en 11 november vond in Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist het mentorenweekend plaats, dat geheel in het kader stond van teambuilding. En wat was het leuk!

Op zaterdag kwamen in alle vroegte alle mentoren en mentees uit Eindhoven, Den Haag en Rotterdam samen voor een intensief, leerzaam maar vooral leuk en inspirerend weekend. De dag begon met de zogenaamde marshmellow-challenge waarbij de mentoren het tegen de mentees opnamen in verschillende rondes. Iedereen was zeer fanatiek. De scholieren uit principe laten winnen, was niet aan de orde… Het tweede deel van de dag bestond uit verschillende activiteiten op het buitenterrein. Ondanks stormachtige taferelen was ook dit onderdeel meer dan geslaagd. Iedereen deed zijn uiterste best en werkte in goed teamverband samen.

In de avond kregen de mentoren en mentees een twee uur durende boksworkshop/cursus mindfulness. Naast het feit dat deze workshop fysiek zeer intensief was, hebben zij ook veel andere nuttige achterliggende gedachten geleerd van het boksen (“krachtig communiceren is respectvol” en “weerstand maakt je krachtiger”).

Na een gezellige borrel (althans, voor de mentoren, de mentees gingen uiteraard op tijd naar bed) moest iedereen zondagochtend weer vroeg opstaan. Voor de mentoren stond een leerzame bijeenkomst op het programma, waarin alle vragen met betrekking tot het begeleiden van scholieren aan de orde kwamen. Er werd veel gespard en gediscussieerd. De scholieren hielden zich in de tussentijd bezig met een cursus Persoonlijk Leiderschap. Na een laatste gezamenlijke lunch eindigde de dag om 13.30 uur, waarbij de mentees in bussen terug gingen naar huis, uitgezwaaid door de mentoren.

Wij, Maud en Nikki, kijken terug op een zeer geslaagd weekend en kijken uit naar een inspirerend jaar met de scholieren. Wij zullen in ieder geval ons uiterste best doen hun wereld te verbreden en hen in contact te brengen met ons netwerk.

November 2018

4350 
Ik help u graag verder
Maud Leenders
Advocaat
Meest gelezen
  • ‘Kopietje paspoort’
  • ‘Oude’ pandeigenaren versus nieuw...
  • ‘Recht op vergetelheid’ heeft geen...
  • “Als lekkerste getest” niet...
  • “Detachering” leerling is verwijdering

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!