WHOA Whitepaper

De WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Het wetsvoorstel is inmiddels door de Tweede kamer aangenomen en wordt nu in behandeling genomen in de Eerste Kamer. Indien het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen, zal de wet naar verwachting op 1 januari 2021 in werking treden, maar gezien de Coronacrisis is een eerdere invoering niet uitgesloten.

De WHOA schept een wettelijke mogelijkheid om buiten een faillissementssituatie of een surseance van betaling een dwangakkoord aan te bieden aan de crediteuren van een bedrijf dat in financiële moeilijkheden verkeert. Crediteuren en aandeelhouders kunnen dan worden gedwongen om akkoord te gaan met een aanpassing van hun (schuldeisers)positie.

Team Corporate Advisory gaat in de Whitepaper WHOA in op het wetsvoorstel. Wat verandert er ten opzichte van de huidige situatie, hoe werkt de procedure en waarop dient u bedacht te zijn indien u in aanraking komt met de WHOA?

Schrijf u via het onderstaande formulier in voor de Corporate Advisory nieuwsbrief en download direct de whitepaper.

Aanhef
Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Organisatie*
Functie*
Eventuele vragen/opmerkingen
Ja, ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrief Corporate Advisory.

Velden met een * zijn verplicht

740 
Ik help u graag verder
Jeroen Tulfer
Partner
Meest gelezen
  • ‘Kopietje paspoort’
  • ‘Oude’ pandeigenaren versus nieuw...
  • ‘Recht op vergetelheid’ heeft geen...
  • “Als lekkerste getest” niet...
  • “Detachering” leerling is verwijdering

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!