Publicaties

Publicaties
Array
(
  [0] => WP_Post Object
    (
      [ID] => 28824
      [post_author] => 15
      [post_date] => 2021-01-14 09:42:21
      [post_date_gmt] => 2021-01-14 08:42:21
      [post_content] => Boels Zanders heeft Berdenmeubelen BV begeleid bij de overname van Vastgoedmaatschappij K.A. Prosman BV. De transactie heeft plaatsgevonden op 4 januari 2021. Binnen Boels Zanders waren Madelène Leurs en Luuk Hendriks verantwoordelijk.

Over Berdenmeubelen

Berden is een familiebedrijf van ruim 100 jaar oud. In 1902 is het bedrijf opgericht door Sjang Berden en echtgenote Agnes Berden-Trienekens als manufacturen winkeltje in het Limburgse Blerick. Inmiddels is Berden uitgegroeid tot een keten van winkels en warenhuizen met ruim 750 medewerkers. Naast Limburg is Berden ook gevestigd in Axel en Alphen aan den Rijn.

Over Vastgoedmaatschappij K.A. Prosman

Vastgoedmaatschappij K.A. Prosman B.V. fungeert als de holding van een aantal ondernemingen dat zich bezighoudt met de exploitatie van een woninginrichtings- en stofferingsbedrijf en de detailhandel in woning- en textielgoederen. Januari 2021 [post_title] => Boels Zanders begeleidt Berden bij de overname van Prosman [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-berden-bij-de-overname-van-prosman [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-01-14 10:36:55 [post_modified_gmt] => 2021-01-14 09:36:55 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=28824 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [1] => WP_Post Object ( [ID] => 28610 [post_author] => 32 [post_date] => 2020-12-04 17:04:52 [post_date_gmt] => 2020-12-04 16:04:52 [post_content] => Bent u van plan uw bedrijf te vestigen in het Verenigd Koninkrijk (VK) of heeft u een bedrijf in het VK en vraagt u zich af of u na brexit niet beter kunt verhuizen naar een EU-lidstaat? Een vestiging in het VK opzetten is op dit moment redelijk eenvoudig, maar na brexit krijgt u mogelijk te maken met aanvullende eisen. De Britse overheid geeft u een stappenplan voor het opzetten van een bedrijf in het VK. Wijzigingen in het VK na brexit zien met name op aanvullende registratie eisen. De wijzigingen met betrekking tot het registreren van een bedrijfsvestiging in het VK na brexit vindt u op de website van de Britse overheid.

Van VK naar EU

Als u op dit moment een bedrijf heeft in het VK, kan het de moeite waard zijn om uw bedrijf na een no-deal brexit naar Nederland (of een andere Europese lidstaat) te verplaatsen. Met name Britse mediabedrijven die hun uitzendrechten in de Europese Unie (EU) willen veiligstellen, dienen naar een EU-lidstaat te verhuizen, omdat zij na brexit hun programma’s niet langer vrijelijk naar het Europese vasteland mogen zenden. Ook voor andere bedrijven in het VK kan het van belang zijn te verhuizen naar Nederland om te kunnen blijven profiteren van de voordelen van de Europese interne markt. De bijkomende voordelen van vestiging in Nederland zijn dat Nederland: (i) een flexibele vennootschapswetgeving heeft, (ii) de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van een one-tier board volgens het Angelsaksische model en (iii) een gunstig belastingstelsel heeft voor de vestiging van ondernemingen.

Van EU naar VK

Binnen de EU gevestigde rechtspersonen kunnen op grond van de vrijheid van vestiging hun activiteiten volledig in een andere lidstaat uitoefenen. De lidstaat mag deze onderneming geen aanvullende verplichtingen opleggen op grond van het feit dat zij een buitenlandse onderneming is. De Britse vennootschap kan zich echter na een no-deal brexit niet langer beroepen op de vrijheid van vestiging en zal moeten voldoen aan de aanvullende eisen die de Nederlandse wetgever aan buitenlandse ondernemingen stelt in de Wet op de formele buitenlandse vennootschappen. Deze wet zal waarschijnlijk van toepassing zijn op bedrijven die zijn opgericht in het VK, die hun werkzaamheden (nagenoeg) geheel in Nederland verrichten, maar die geen werkelijke banden hebben met het VK. Deze verplichtingen bestaan onder andere uit (i) de melding bij het handelsregister dat de vennootschap voldoet aan de wettelijke omschrijving van een formeel buitenlandse vennootschap, (ii) de vermelding van de volledige naam, rechtsvorm, statutaire zetel en de kwalificatie van formeel buitenlandse vennootschap op alle geschriften, gedrukte stukken en aankondigingen en (iii) het opmaken en deponering bij het handelsregister van een jaarrekening en een bestuursverslag conform de wettelijke regels die van toepassing zijn op Nederlandse rechtspersonen. Een extra aandachtspunt voor bestuurders is, dat zij naast de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk zijn voor elke rechtshandeling waarvoor de vennootschap wordt verbonden, vóórdat bij het handelsregister is ingeschreven dat de vennootschap een formeel buitenlandse vennootschap is. Vanaf 1 januari 2021 zal er meer duidelijkheid zijn omtrent de vraag wat de brexit voor uw bedrijf zal betekenen. Houd daarom onze website in de gaten om de laatste ontwikkelingen te volgen.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de gevolgen van de brexit? Bekijk dan onze brexit-pagina. December 2020 [post_title] => Wat betekent brexit voor de vestiging van uw bedrijf in het VK? [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => wat-betekent-brexit-voor-de-vestiging-van-uw-bedrijf-in-het-vk [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-12-04 17:10:05 [post_modified_gmt] => 2020-12-04 16:10:05 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=28610 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [2] => WP_Post Object ( [ID] => 28538 [post_author] => 32 [post_date] => 2020-11-18 12:11:59 [post_date_gmt] => 2020-11-18 11:11:59 [post_content] => Cloudtelecom-speler Destiny heeft het cloudcommunicatiebedrijf Voips uit Gemert overgenomen. Luuk Hendriks en Mike Smeets van Boels Zanders tekenden voor de juridische begeleiding deze transactie aan de kant van de verkopers.

Over Voips

Voips is specialist op het gebied van VoIP (Voice over IP), hosted zakelijke telefonie, mobiele telefonie en internetdiensten.

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een Europese aanbieder van veilige cloud communicatie-oplossingen. Destiny is actief in Nederland, België en Frankrijk. Met meer dan 300 medewerkers en een omzet van EUR 85 miljoen voor 2019, is het telecombedrijf een van de snelst groeiende cloud- en telecomspelers. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Voips: klik hier. November 2020 [post_title] => Boels Zanders begeleidt de verkoop van Voips aan Destiny (telecom) [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-de-verkoop-van-voips-aan-destiny-telecom [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-11-18 12:11:59 [post_modified_gmt] => 2020-11-18 11:11:59 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=28538 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [3] => WP_Post Object ( [ID] => 28494 [post_author] => 15 [post_date] => 2020-11-02 11:07:08 [post_date_gmt] => 2020-11-02 10:07:08 [post_content] => Radiozender Sublime is overgenomen door NRC Media Holding. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Marie-Louise Kneepkens verantwoordelijk voor deze transactie.

Over NRC

NRC is uitgever van NRC Handelsblad en onderdeel van het Belgische mediabedrijf Mediahuis. Mediahuis is in België uitgever van onder andere De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Naast NRC vallen in Nederland onder meer ook Telegraaf en Media Groep Limburg onder de paraplu van Mediahuis.

Over Sublime

Sublime is een landelijk commercieel radiostation met funk, soul en jazz muziek. Naast een landelijke FM-radiozender heeft Sublime vijf digitale radiostations en een audioproductiehuis, waar zowel radioprogramma’s als podcasts worden geproduceerd. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van NRC: klik hier. [post_title] => Boels Zanders begeleidt NRC bij de overname van Sublime [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-nrc-bij-de-overname-van-sublime [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-11-02 21:32:52 [post_modified_gmt] => 2020-11-02 20:32:52 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=28494 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [4] => WP_Post Object ( [ID] => 27848 [post_author] => 32 [post_date] => 2020-06-29 10:56:28 [post_date_gmt] => 2020-06-29 08:56:28 [post_content] => Op 5 juni 2020 heeft Mediahuis NV vijf miljoen euro geïnvesteerd in opleidingenaanbieder Lepaya. Namens Boels Zanders hebben Madelène Leurs en Luuk Hendriks, in samenwerking met het Belgische advocatenkantoor van KMPG, K law, Mediahuis geadviseerd bij deze transactie. Over Mediahuis NV Mediahuis NV is het Belgische mediabedrijf achter onder meer De Limburger, WijLimburg, Limburgvac, NRC Handelsblad en De Telegraaf. Over Lepaya Lepaya is een Nederlandse scale-up gespecialiseerd in het aanbieden van blended soft skill trainingen waarbij persoonlijke vaardigheden, als bijvoorbeeld stressbestendigheid, leidinggeven en impactvol communiceren worden ontwikkeld. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij u het bericht op de eigen website van Mediahuis: klik hier Juni 2020 [post_title] => Boels Zanders begeleidt investering Mediahuis in Lepaya [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-investering-mediahuis-in-lepaya [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-06-29 11:06:55 [post_modified_gmt] => 2020-06-29 09:06:55 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=27848 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [5] => WP_Post Object ( [ID] => 27804 [post_author] => 32 [post_date] => 2020-06-18 17:53:13 [post_date_gmt] => 2020-06-18 15:53:13 [post_content] => Boels Zanders heeft Palion Ingredients BV begeleid bij de verkoop van een minderheidsbelang van Palital Holding BV aan Arvesta. De transactie is gerealiseerd op 30 april 2020. Binnen Boels Zanders waren Madelène Leurs en Luuk Hendriks verantwoordelijk voor deze transactie.
Over Palital
Palital is een jong en actief bedrijf, wereldwijd actief, met een duidelijke focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Palital is expert in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.
Over Arvesta
Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Met 1900 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. Ze zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met 250 AVEVE-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij naar de website van Palital. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Palion Ingredients bij de transactie van Palital Holding [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-palion-ingredients-bij-de-transactie-van-palital-holding [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-06-19 10:47:12 [post_modified_gmt] => 2020-06-19 08:47:12 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=27804 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [6] => WP_Post Object ( [ID] => 26859 [post_author] => 32 [post_date] => 2020-02-11 10:26:21 [post_date_gmt] => 2020-02-11 09:26:21 [post_content] => Het Wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen (Hierna: 'het Wetsvoorstel') is op 28 januari 2020 door de Tweede Kamer aangenomen. Het Wetsvoorstel dient ertoe de kwaliteit van het bestuur en toezicht bij stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen te verhogen. Het Wetsvoorstel zorgt onder meer voor minder belangenverstrengeling van het bestuur en de rechtspersoon, uniforme regelgeving met betrekking tot aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen bij onbehoorlijk bestuur alsmede de versoepeling van het ontslag van bestuurders en toezichthouders bij stichtingen. De belangrijkste veranderingen Tegenstrijdig belang Met het wetsvoorstel komt er een regeling met betrekking tot het tegenstrijdig belang bij verenigingen, stichtingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. In geval van een tegenstrijdig belang van een bestuurder met het belang van de vennootschap dient deze bestuurder zich te onthouden van de beraadslaging en besluitvorming over dat onderwerp. Raad van Commissarissen Het Wetsvoorstel voorziet in de mogelijkheid om een toezichthoudend orgaan (raad van commissarissen of raad van toezicht) in te stellen bij verenigingen, stichtingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. Hoewel veel van deze rechtspersonen in de praktijk al een toezichthoudend orgaan hebben is hierover in de wet niets geregeld. Tot op heden is dit enkel geregeld voor de naamloze vennootschap (hierna: 'nv') en de besloten vennootschap (hierna: 'bv'). Monistisch stelsel Als het Wetsvoorstel ook door de Eerste kamer wordt aangenomen en wordt verheven tot wet, is het mogelijk voor verenigingen, stichtingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen om te kiezen uit een one tier board (toezichthouders maken deel uit van het bestuur) of een two tier board (scheiding tussen bestuur en toezichthouders). Nu is dat alleen mogelijk bij de NV en de BV. Het voordeel van een one tier board is dat de toezichthouders nauw(er) betrokken zijn bij de dagelijkse gang van zaken. Het nadeel daarvan is dat toezichthouders daardoor mogelijk sneller aansprakelijk zijn. Norm voor bestuurders en toezichthouders Het Wetsvoorstel voorziet in een algemene norm waarbij de bestuurders en toezichthouders van verenigingen, stichtingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen moeten handelen in het belang van de rechtspersoon. Aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders In geval van een faillissement zijn de bestuurders of commissarissen van een nv of bv hoofdelijk aansprakelijk voor het boedeltekort indien aannemelijk is dat de onbehoorlijke taakvervulling een belangrijke oorzaak is van het faillissement. Deze regeling gaat met het Wetsvoorstel ook gelden voor alle stichtingen, verenigingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. Op dit moment geldt deze regeling alleen voor de stichting, vereniging, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij die een onderneming drijft. Beperking meervoudige stemrecht Met het wetsvoorstel is het niet meer mogelijk dat bestuurders een meervoudige stem hebben. Een statutair bepaalde meervoudige stem is na inwerkingtreding van het wetsvoorstel nog 5 jaar geldig of tot de eerstvolgende statutenwijziging. Belet- en ontstentenisregeling Een belet- en ontstentenisregeling bepaalt wat er moet gebeuren in het geval een bestuurder tijdelijk of blijvend zijn taak niet kan uitvoeren. Met het Wetsvoorstel wordt het verplicht voor (bestaande) verenigingen, stichtingen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen om een dergelijke regeling in de statuten op te nemen. Ontslag bestuurder stichting Net als bij de nv en bv zal met de komst van de nieuwe wet voor een bestuurder van een stichting met een arbeidsovereenkomst gelden dat deze geen ontslagbescherming meer geniet. Een bestuurder van een stichting kan dan voortaan (in de meeste gevallen) door het toezichthoudend orgaan ontslagen worden. Uitbreiding ontslaggronden Op dit moment is het lastig om een bestuurder van een stichting te ontslaan ook al functioneert deze niet. Op basis van het Wetsvoorstel worden de gronden waarop een stichtingsbestuurder kan worden ontslagen verruimd. Zo krijgt de rechter de mogelijkheid om een bestuurder te ontslaan op grond van verwaarlozing van zijn taak, gewichtige redenen en ingrijpende wijziging van omstandigheden waarvan het voortduren van zijn bestuurderschap in redelijkheid niet kan worden geduld. Hoe nu verder? Het Wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd en het is nog niet bekend wanneer de wet in werking zal treden. Het is daarom verstandig om de ontwikkelingen omtrent het Wetsvoorstel goed in de gaten te houden. Bestuurders en toezichthouders dienen er bovendien rekening mee te houden dat na het van kracht worden van de nieuwe wet de statuten mogelijk moeten worden aangepast. Ons team Fusies & Overnames zal het verdere wetgevingsproces ten aanzien van dit wetsvoorstel op de voet (blijven) volgen. Meer informatie Wilt u meer weten over het Wetsvoorstel? Neem dan contact op met Dirkje Mandigers of één van de andere advocaten van ons team Fusies & Overnames. Februari 2020 [post_title] => Wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen aangenomen [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => wetsvoorstel-bestuur-en-toezicht-rechtspersonen-aangenomen [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-02-11 10:35:30 [post_modified_gmt] => 2020-02-11 09:35:30 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=26859 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [7] => WP_Post Object ( [ID] => 26420 [post_author] => 32 [post_date] => 2019-12-23 11:36:24 [post_date_gmt] => 2019-12-23 10:36:24 [post_content] => Wanneer een ondernemer zijn of haar werknemers wil stimuleren en laten meedelen in de toekomstige waardeontwikkeling van de onderneming, zijn er verschillende manieren om dat doel te bereiken. Een ondernemer kan aan werknemers bijvoorbeeld een bonus in contanten toekennen (o.g.v. de arbeids- of managementovereenkomst) of hen in de onderneming laten participeren door middel van aandelen, certificaten van aandelen of opties op aandelen of certificaten. Nadeel van participatie als aandeelhouder is dat werknemers dan ook de bijbehorende aandeelhoudersrechten, waaronder stemrecht, het recht om vergaderingen bij te wonen en recht op informatie krijgen. Als gevolg hiervan zullen de werknemers weliswaar meestal geen overwegende zeggenschap in de onderneming verkrijgen, maar zullen zij bijvoorbeeld wel het besluitvormingsproces van de aandeelhouders (met name de besluitvorming buiten vergadering) kunnen bemoeilijken. Ook hebben zij in dat geval recht op meer informatie dan de onderneming hun over het algemeen wenst te geven. Bij de bonus in contanten of de toekenning van opties op certificaten of aandelen (zolang deze laatste nog niet zijn uitgeoefend en nog geen aandelen zijn verkregen) spelen deze bezwaren niet. Hieronder zullen kort de meest gebruikelijke manieren om werknemers te laten participeren in een onderneming worden toegelicht. Stemrechtloze aandelen Een onderneming kan ervoor kiezen om stemrechtloze aandelen uit te geven aan haar werknemers. Enerzijds is aan stemrechtloze aandelen geen stemrecht in de algemene vergadering verbonden. Anderzijds zijn aan stemrechtloze aandelen alle vergaderrechten verbonden en bepaalde instemmingsrechten (bijv. art. 2:216 lid 8 BW) en vetorechten (bijv. art. 2:231 lid 4 BW) die hun (winst)positie raken. Het gebruik van stemrechtloze aandelen zal vanwege deze vergaderrechten niet altijd voor de hand liggen. Denk aan een werkgever die tientallen werknemers wil laten participeren, maar die er geen behoefte aan heeft om al deze werknemers in de vergadering te betrekken. Ook de situatie waarin van één of meer werknemers verwacht wordt dat zij het besluitvormingsproces van de aandeelhouders gaan bemoeilijken (zonder instemming van alle vergadergerechtigden kan immers niet buiten vergadering worden besloten, zie art. 2:238 lid 1 BW) is denkbaar. Dit kan echter worden ondervangen door een tussenholding te creëren die de betreffende aandelen houdt en waarin de werknemers aandelen houden. Werknemers hebben in dat geval als aandeelhouders geen rechtstreekse invloed op de onderneming. Het uitgeven van stemrechtloze aandelen aan werknemers in de onderneming is daarom slechts aan te bevelen als de invloed van deze werknemers op aandeelhoudersvergaderingen niet ongewenst is. Certificaten Een onderneming kan er ook voor kiezen om aandelen uit te geven aan een stichting administratiekantoor (hierna: de STAK). De STAK geeft gelijktijdig of onmiddellijk daarna certificaten van deze aandelen uit. De werknemers aan wie certificaten worden uitgegeven (of die certificaten krijgen geleverd van de STAK of (een van) de andere certificaathouders), worden slechts economisch belanghebbende bij de onderliggende aandelen. De STAK, die de betreffende aandelen voor rekening van de certificaathouders houdt, blijft juridisch gerechtigd tot de aandelen en kan de daaraan verbonden zeggenschapsrechten (en overige aandeelhoudersrechten) uitoefenen. Vaak is de ondernemer zelf bestuurder van de STAK. Met name vanwege de scheiding van economische en juridische gerechtigdheid komt deze beloningsvariant in Nederland veel voor ondanks de introductie van stemrechtloze aandelen bij de invoering van de Flex BV. Een van de nadelen is dat certificering een typisch Nederlandse rechtsfiguur is, waarmee buitenlandse investeerders vaak niet of nauwelijks bekend zijn. Een ander nadeel is dat de administratievoorwaarden de overdraagbaarheid van certificaten weliswaar kunnen beperken of zelfs uitsluiten, maar dat een beperking die verder gaat dan de beperking in de overdraagbaarheid van de onderliggende aandelen fiscaal nadelige gevolgen kan hebben. Optie op aandelen Een onderneming kan er ook voor kiezen om aan haar werknemers opties op aandelen te verlenen. Bij het behalen van bepaalde milestones verkrijgt de betreffende medewerker dan een x aantal aandelen. Het voordeel hiervan is dat – zolang de opties nog niet zijn uitgeoefend – aan de aandeelhouder geen stemrechten of vergaderrechten toekomen. Opties worden internationaal vaak gebruikt. Het gaat dan met name om opties op aandelen waarmee een medewerker mee kan profiteren van een eventuele verkoop (vóór de exit wordt de optie ingeroepen). Meer informatie Wilt u meer weten over werknemersparticipaties? Neem dan contact op met Marie-Louise Kneepkens of een van de andere advocaten van ons team Fusies & Overnames. December 2019 [post_title] => Tips en tricks om werknemers te binden aan de organisatie [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => tips-en-tricks-om-werknemers-te-binden-aan-de-organisatie [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-12-23 11:36:24 [post_modified_gmt] => 2019-12-23 10:36:24 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=26420 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [8] => WP_Post Object ( [ID] => 26415 [post_author] => 32 [post_date] => 2019-12-19 09:26:02 [post_date_gmt] => 2019-12-19 08:26:02 [post_content] => Transport en logistiek Per 9 december 2019 is Huisman Group in Wijchen overgenomen door DFDS. Namens Boels Zanders hebben Madelène Leurs en Luuk Hendriks de verkopers geadviseerd bij deze transactie. Over Huisman Huisman Group is als logistieke dienstverlener gespecialiseerd in warehousing en transport en distributie van en naar Groot-Brittannië en Ierland. De focus van Huisman Group ligt op deellading en groupage van hoogwaardige, HACCP, ADR, tijdkritische en kwetsbare goederen. De onderneming heeft een wagenpark van zo’n 55 opleggers en 50 vrachtwagens, heeft magazijnen en cross-dockingfaciliteiten in Wijchen en het Britse Corby. Bij het bedrijf werken meer dan 100 mensen. Over DFDS DFDS is onderdeel van het Deense DFDS Seaways, het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij u naar het persbericht van Huisman en DFDS: klik hier. [post_title] => Boels Zanders begeleidt verkoop Huisman Group [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-huisman-group [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-12-19 09:26:02 [post_modified_gmt] => 2019-12-19 08:26:02 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=26415 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [9] => WP_Post Object ( [ID] => 26209 [post_author] => 32 [post_date] => 2019-11-25 12:18:56 [post_date_gmt] => 2019-11-25 11:18:56 [post_content] => De overname van de aandelen in een bedrijf begint met het voeren van verkennende gesprekken. Daarbij is het uitwisselen van vertrouwelijke informatie onvermijdelijk. De koper van de aandelen zal bijvoorbeeld inzicht willen verkrijgen in de administratie en bedrijfsvoering van de over te nemen vennootschap. De verkoper aan de andere kant zal mogelijk ook informatie van de koper willen om zich een beeld te vormen bij de organisatie die de aandelen in handen krijgt. Het gaat daarbij vaak om zeer waardevolle en concurrentiegevoelige informatie. De geheimhoudingsovereenkomst (meestal wordt de Engelse benaming "Non Disclosure Agreement" of "NDA" gebruikt) biedt partijen de mogelijkheid om in het kader van dit verkenningsproces vertrouwelijke informatie met elkaar uit te wisselen. In een NDA leggen partijen afspraken vast over de geheimhouding en het gebruik van de uitgewisselde informatie. Dit zijn belangrijke afspraken om ervoor te zorgen dat dergelijke informatie niet uitlekt of in de handen van de concurrent belandt. Soms wordt in een NDA een boeteclausule opgenomen voor het geval een partij zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. De hoogte van de boete kunnen partijen onderling bepalen en hangt af van de belangen die spelen. Over het algemeen worden er hoge boetes opgenomen zodat de clausule een afschrikkende werking heeft. De rechter kan de boete wel matigen indien deze niet in verhouding staat tot de werkelijk geleden schade. Of het wenselijk is om een boeteclausule op te nemen in een NDA zal afhangen van de mate waarin partijen elkaar vertrouwen en de zekerheid die zij van elkaar wensen. Een NDA is dus van wezenlijk belang om de geheimhouding van de ter beschikking gestelde informatie te waarborgen tijdens de verkennende gesprekken. Het is hierbij volledig aan partijen om te bepalen welke andere rechten en plichten zij in de NDA wensen op te nemen. Meer informatie Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een NDA of heeft u andere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons team Fusies & Overnames. November 2019 [post_title] => Het belang van een NDA bij een bedrijfsovername [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => het-belang-van-een-nda-bij-een-bedrijfsovername [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-11-25 12:18:56 [post_modified_gmt] => 2019-11-25 11:18:56 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=26209 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [10] => WP_Post Object ( [ID] => 25857 [post_author] => 32 [post_date] => 2019-10-28 12:18:38 [post_date_gmt] => 2019-10-28 11:18:38 [post_content] => In bijna alle aandelenkoopovereenkomsten komen ze voor: garantiebepalingen. Dit zijn bepalingen waarin de verkoper verklaart dat bepaalde feiten en omstandigheden kloppen en zodoende aan de koper bescherming bieden. Indien sprake is van een inbreuk op een garantie zal de verkoper over het algemeen de door de koper geleden schade moeten vergoeden. Het belang van een goede formulering van een garantiebepaling blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van Rechtbank Rotterdam. De casus Het ging in deze uitspraak over de verkoop van een aandelenbelang in Petrogas International B.V. ("Petrogas"). Die verkoop had in twee etappes plaatsgevonden: een stuk in 2009 en nog een deel in 2012. In de aandelenkoopovereenkomst uit 2009 hadden verkoper en Petrogas garanties gegeven met betrekking tot de balans per 31 december 2008, onder andere dat de daarin opgenomen vorderingen op debiteuren volledig incasseerbaar waren (de "balansgarantie"). Bij de verwerving van het tweede deel was opnieuw een koopovereenkomst gesloten. In die overeenkomst nam de verkoper aansprakelijkheid op zich voor het geval zou blijken van schulden of verplichtingen die niet waren "voorzien" in de nog goed te keuren jaarrekening 2011 (de "aansprakelijkheidsclausule"). Daarnaast werd afgesproken dat de bepalingen uit de eerste overeenkomst "onverkort van toepassing bleven". Het geschil Één van de dochtervennootschappen van Petrogas was verwikkeld in een rechtszaak met een leverancier. Dat was bij iedereen bekend, want daaraan was een passage gewijd in de toelichting van de (geconsolideerde) jaarrekening 2011. Daarin was te lezen dat de dochter van Petrogas een verrekenbare tegenclaim meende te hebben, dat zij deze rechtszaak verwachtte te winnen en dat daarom géén voorziening voor deze kwestie was opgenomen in de balans. Het pakte echter anders uit; de Petrogas-dochter werd toch door de rechter veroordeeld om haar betalingsverplichting na te komen. Koper vorderde vervolgens van verkoper een schadevergoeding op grond van de aansprakelijkheidsclausule. Bovendien dacht de koper ook een beroep te kunnen doen op de balansgarantie per 31 december 2008 uit de eerste koopovereenkomst. Die was immers "onverkort van toepassing" gebleven, kortom: ook van toepassing op de balans per 31 december 2011. Oordeel Rechtbank De rechtbank ging hier niet in mee. De rechtbank oordeelde dat "van een garantie in het algemeen mag worden verwacht dat deze expliciet wordt overeengekomen en ook als zodanig wordt opgeschreven". Dat de bepalingen uit de eerste overeenkomst (die zagen op de balans per eind 2008) "onverkort" zijn blijven gelden, wil niet zeggen dat die ook "van overeenkomstige toepassing" waren op de balans per eind 2011, aldus de rechtbank. Dat had dan explicieter opgeschreven moeten worden. Overigens, maar dit terzijde, had de koper daaraan niet veel gehad. De eerdere balansgarantie had immers betrekking op de inbaarheid van vorderingen, terwijl de rechtszaak met de leverancier nu juist over een betalingsverplichting ging. Voor die verplichting achtte de rechtbank de verkoper evenmin tegenover de koper aansprakelijk op grond van de aansprakelijkheidsclausule. Volgens de rechtbank was deze verplichting namelijk wel "voorzien in de jaarrekening" ook al stond deze niet in de balans. De rechtbank wijst er in haar vonnis op dat de term "voorzien" verschillende betekenissen heeft. Daarmee hoeft niet per definitie alleen een balansvoorziening bedoeld te zijn. De aansprakelijkheidsclausule verwees naar de "jaarrekening". Die omvat niet alleen de balans maar ook de toelichting. En daarin was de claim wel genoemd/voorzien. De rechtbank suggereert dat dit misschien anders was geweest als er was verwezen, niet naar de "jaarrekening", maar naar de "jaarcijfers". De vorderingen van koper werden dus afgewezen. Conclusie Deze uitspraak laat zien hoe belangrijk het is om overeenkomsten héél zorgvuldig te formuleren. En dat dit des te meer geldt voor garantiebepalingen in een aandelenkoopovereenkomst. Een discussie achteraf kan met name voor de koper nadelig uitpakken. Meer informatie Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een aandelenkoopovereenkomst of heeft u andere vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Dirkje Mandigers of Luuk Hendriks. U kunt uiteraard ook contact opnemen met een van de andere advocaten van ons team Fusies & Overnames. Oktober 2019 [post_title] => Bij de verkoop van aandelen luistert de formulering van (balans)garanties héél nauw [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => bij-de-verkoop-van-aandelen-luistert-de-formulering-van-balansgaranties-heel-nauw [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-10-28 13:44:08 [post_modified_gmt] => 2019-10-28 12:44:08 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=25857 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [11] => WP_Post Object ( [ID] => 25229 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-09-03 09:31:44 [post_date_gmt] => 2019-09-03 07:31:44 [post_content] => Boels Zanders heeft plantenkweker Gipmans Groep begeleid bij de overname van branchegenoot Schreurs Plantenkwekerij (Sevenum). Gipmans is een grote speler in de sector, met 49 miljoen euro jaaromzet en 130 vaste medewerkers, aangevuld met 250 werkkrachten in het seizoen. Schreurs Plantenkwekerij realiseert een jaaromzet van circa 12 miljoen euro. Bij Boels Zanders waren Jeroen Oehlen en Milou Segers verantwoordelijk voor deze transactie. Meer informatie over deze overname vindt u hier. September 2019 [post_title] => Boels Zanders begeleidt plantenkweker Gipmans Groep bij overname Schreurs Plantenkwekerij [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-plantenkweker-gipmans-groep-bij-overname-schreurs-plantenkwekerij [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-09-03 09:50:54 [post_modified_gmt] => 2019-09-03 07:50:54 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=25229 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [12] => WP_Post Object ( [ID] => 25028 [post_author] => 17 [post_date] => 2019-07-16 10:17:54 [post_date_gmt] => 2019-07-16 08:17:54 [post_content] => Boels Zanders heeft ToyChamp geadviseerd bij de aankoop van zeven XL-winkels van Intertoys. De ToyChamp-groep heeft verschillende XL-winkels in zowel Nederland als in België. De voormalige Intertoys XL-winkels in Rotterdam, Utrecht, Almere, Hoofddorp, Roermond, Middelburg en Breda die worden overgenomen sluiten aan bij de bedrijfsfilosofie van ToyChamp. Het zijn grootschalige belevingswinkels aan de rand van grote steden. ToyChamp neemt naast de locaties tevens het personeel over. Hiermee blijft de werkgelegenheid voor circa 100 personen behouden. Koen Nolmans (CEO): “Dankzij het deskundig advies en permanente bijstand van het Boels Zanders team in diverse expertises, zijn we trots deze stap te hebben kunnen zetten. Hiermee is belevingswinkelen voor speelgoed in Nederland alleszins gewaarborgd.” Het team van Boels Zanders bestond uit Flip Schreurs, bijgestaan door Bob Rikkert, Jeroen Tulfer, Maud Leenders en Harm Heynen. [post_title] => Boels Zanders adviseert ToyChamp bij de aankoop van zeven XL-winkels van Intertoys [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-adviseert-toychamp-bij-de-aankoop-van-zeven-xl-winkels-van-intertoys [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-10-13 16:14:08 [post_modified_gmt] => 2020-10-13 14:14:08 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=25028 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [13] => WP_Post Object ( [ID] => 25018 [post_author] => 17 [post_date] => 2019-07-15 15:37:19 [post_date_gmt] => 2019-07-15 13:37:19 [post_content] => Inter Primo A/S, een internationaal bedrijf dat actief is in de verkoop, ontwikkeling en productie van op maat gemaakte kunststofprofielen, heeft onlangs Essentra Extrusion overgenomen. De Inter Primo groep bestaat uit meer dan 10 extrusie bedrijven in o.a. Europa en China met een gezamenlijke omzet van ruim EUR 150 miljoen euro en ongeveer 1.100 medewerkers. Essentra Extrusion is een pionier op het gebied van kunststof profielen. Boels Zanders heeft, onder leiding van Janou Briaire, geadviseerd over de Nederlandse aspecten van de transactie, waaronder een due diligence. Deze transactie is tot stand gekomen in samenwerking met de heer Jonas Kristian Bovbjerg (LIND Law, Denemarken) en zijn team. Bekijk hier het volledige persbericht [post_title] => Boels Zanders begeleidt Inter Primo bij de overname van Essentra Extrusion (Groningen) [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-inter-primo-bij-de-overname-van-essentra-extrusion-groningen [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-07-15 15:37:19 [post_modified_gmt] => 2019-07-15 13:37:19 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=25018 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [14] => WP_Post Object ( [ID] => 24524 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-05-28 10:05:59 [post_date_gmt] => 2019-05-28 08:05:59 [post_content] => Boels Zanders heeft de aandeelhouders van de Ierse MAAS Aviation Group geadviseerd bij de verkoop van hun meerderheidsbelang aan Egeria. Het managementteam van de onderneming houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. MAAS Aviation heeft met vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten wereldwijd een leidende positie als schilder van passagiersvliegtuigen. Darragh Hall, oprichter, grootaandeelhouder en uitvoerend voorzitter, verlaat MAAS Aviation na bijna 40 jaar. De financiële details van de transactie worden niet openbaar gemaakt. Het team van Boels Zanders werd geleid door Janou Briaire, bijgestaan door Marie-Louise Kneepkens (M&A) en Mareine Callemeijn (HR). Boels Zanders had de leiding bij de onderhandelingen over de transactiedocumentatie en de participatievoorwaarden, in nauwe samenwerking met KPMG Ierland. Het juridische en fiscale team van KPMG Ierland werd geleid door Francis Hackett, het Corporate Finance team van KPMG Ierland werd geleid door Paul Kealy. Vertrekkend grootaandeelhouder en oprichter Darragh Hall was positief over zijn samenwerking met Boels Zanders: "We worked closely alongside Janou Briaire and the Boels Zanders team throughout our transaction. We would like to thank the team for responsive, collaborative and highly professional service at all times. The team are experts in their field." Francis Hackett, hoofd legal department KPMG Ierland, gaf als commentaar: "We worked closely with Boels Zanders (and specifically Janou Briaire on this transaction) and found them very responsive and commercial in their advice on Dutch law issues." Janou Briaire: "We were pleased to advise on this transaction in close cooperation with the executive management team and KPMG teams involved. We wish the executive management team and Egeria every success for the future and Darragh a well-deserved retirement." Over MAAS Aviation Group MAAS Aviation Group is een toonaangevend, gespecialiseerd bedrijf voor het schilderen van vliegtuigen met vestigingen in Nederland, Duitsland en Alabama, USA. Oorspronkelijk opererend in Ierland op zowel de luchthavens van Shannon als Dublin, is het bedrijf in 1988 verhuisd naar een nieuwe basis op de luchthaven van Maastricht in Nederland. Het bedrijf is een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met Airbus Group en exploiteert momenteel vier speciale OEM spuitwerkplaatsen voor Airbus in de productiefaciliteiten van Airbus in Hamburg, Duitsland en in Mobile, Alabama. Daarnaast heeft het bedrijf nog eens vijf MRO-vliegtuigverffabrieken in Nederland en in Mobile, Alabama, wat resulteert in de positie van het bedrijf als wereldspeler in de vliegtuigverfindustrie. Het bedrijf heeft 300 medewerkers in dienst en schildert momenteel ongeveer 400 vliegtuigen per jaar met plannen om zowel de werkgelegenheid als de capaciteit in de komende vijf jaar uit te breiden. https://www.maasaviation.com/ Over Egeria Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen. Egeria investeert in gezonde bedrijven met een ondernemingswaarde tussen EUR 50 en EUR 350 miljoen. Egeria Evergreen heeft deelnemingen in vijf ondernemingen (DuraVent, M&G Group, Koninklijke Mosa, Sif Group en Vendor Toilethygiëne). Egeria heeft daarnaast activiteiten in Egeria Private Equity (tien bedrijven), Egeria Real Estate Investments en Egeria Real Estate Development. De portefeuillebedrijven van Egeria hebben een totale omzet van ruim EUR 2,3 miljard en bieden werkgelegenheid aan bijna 10.000 mensen. https://egeria.nl Mei 2019 [post_title] => Boels Zanders adviseert over de verkoop van de MAAS Aviation Group aan Egeria [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-adviseert-over-de-verkoop-van-de-maas-aviation-group-aan-egeria [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-05-28 10:05:59 [post_modified_gmt] => 2019-05-28 08:05:59 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=24524 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [15] => WP_Post Object ( [ID] => 24694 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-06-27 15:21:43 [post_date_gmt] => 2019-06-27 13:21:43 [post_content] => Iedereen weet inmiddels wel dat de spelregels voor het uitkeren van dividend bij de invoering van de Flex-BV in 2012 flink zijn veranderd. Het bestuur is tegenwoordig poortwachter. Aandeelhouders kunnen besluiten wat ze willen, zonder goedkeuring door het bestuur wordt er geen dividend uitgekeerd, aldus art. 2:216 BW. De uitkeringstest Het bestuur moet de goedkeuring in elk geval weigeren als valt te voorzien dat de vennootschap na de uitkering niet zal kunnen blijven voortgaan met het betalen van haar opeisbare schulden. Dat wordt de "uitkeringstest" genoemd. Om te beoordelen of de uitkering verantwoord is, zal het bestuur zich normaal gesproken bedienen van een liquiditeitsprognose met een doorkijk van ongeveer één jaar. Dan kan het natuurlijk gebeuren dat het bestuur aarzelt. Want wie kan echt een jaar vooruit kijken, wat als die ene transactie tegenvalt, of als dat IT project uit de klauwen loopt? Maar ja, aandeelhouders hebben in principe recht op wat rendement. Bovendien beslissen zij over het ontslag van bestuurders. Daarom zie je wel eens dat het bestuur overstag gaat en goedkeuring geeft. Omzetting De goedkeuring van het bestuur wordt dan vaak verleend onder de voorwaarde dat slechts een deel van het dividend daadwerkelijk wordt uitbetaald en de rest wordt omgezet in een lening. Dat is puur een papieren constructie. Het deel dat het bestuur eigenlijk te veel vindt, blijft daarmee voorlopig in kas. Feitelijk wordt dus een stuk van het dividend uitgekeerd door middel van een gespreide betaling (met rente). Mag dat? Nou, dat is maar de vraag. Volgens de parlementaire toelichting bij de nieuwe dividendregels moet de uitkeringstest worden uitgevoerd op het moment van betaalbaarstelling van het dividend. Als er op dat moment sprake is van nieuwe omstandigheden die de uitkering alsnog onverantwoord maken, dan moet de uitkering achterwege blijven. Welnu, van het bedrag dat meteen wordt uitgekeerd, zal het bestuur hebben vastgesteld dat de vennootschap dat wel kan lijden. Dus tot zover geen probleem. Maar het deel dat is omgezet in een lening? Dat stuk was al twijfelachtig, vandaar immers de keuze voor uitstel. Uiteraard in de verwachting dat er later weer wat meer ruimte is. Risico's Maar wat als er op de aflossingsdatum of -data toch onvoldoende liquiditeit is? In dat laatste geval zou ik het bestuur nooit adviseren over te gaan tot aflossing van de lening. Als het vervolgens mis gaat met de vennootschap, is het risico veel te groot dat de curator de rechter ervan weet te overtuigen dat er gewoon te veel dividend is vastgesteld en dat de papieren lening dat niet kan verhullen. En dan is de bestuurder persoonlijk aansprakelijk. Maar ja, anderzijds heeft de vennootschap zich wel tegenover de aandeelhouders gecommitteerd om de lening af te lossen. Het bestuur kan zich er op het moment suprême dus niet zomaar op beroepen dat het geld eigenlijk moet worden gereserveerd voor andere voorzienbare betalingsverplichtingen. De vennootschap raakt dan in verzuim. Advies Hoe kan het dan wel? Bij het aangaan van de lening zal afgesproken moeten worden dat de aflossing op de overeengekomen vervaldag afhankelijk is van wederom een positieve uitkeringstest. Kortom, behandel elke aflossing alsof het weer een nieuwe dividenduitkering is. Lees: gebruik een lening met een maximale achterstelling. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Luuk Hendriks of een van de andere advocaten van ons team Ondernemingsrecht. Juni 2019 [post_title] => (Te) creatief met dividend: omzetting in een lening [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => te-creatief-met-dividend-omzetting-in-een-lening [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-06-27 15:21:43 [post_modified_gmt] => 2019-06-27 13:21:43 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=24694 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [16] => WP_Post Object ( [ID] => 24192 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-05-06 09:15:01 [post_date_gmt] => 2019-05-06 07:15:01 [post_content] => Eerder is geschreven over de verwachte introductie van een UBO-register in Nederland. De invoering van dit register vloeit voort uit de vierde en vijfde Europese Anti-witwasrichtlijnen die onder meer zijn gericht op het voorkomen van witwassen van geld en terrorismefinanciering. Het wetsvoorstel ter implementatie van dit register is op 4 april 2019 ingediend bij de Tweede Kamer. De verplichting tot inschrijving van UBO-informatie geldt vanaf januari 2020. Om welke informatie gaat het? Op basis van voornoemd wetsvoorstel zijn ondernemingen verplicht om gegevens van de natuurlijke personen die de uiteindelijke eigenaren zijn van of zeggenschap hebben over de onderneming, (de Ultimate Beneficial Owner 'UBO') in het UBO-register in te schrijven. Te denken valt aan de naam, de geboortemaand, het geboortejaar, de nationaliteit, het land van verblijf en de aard en omvang van het economisch belang van de UBO. Het conceptwetsvoorstel voorzag in een sanctie voor het niet-registreren en het niet up-to-date houden van deze informatie. Deze sanctie is, ondanks de kritiek, toch gehandhaafd in het onderhavige wetsvoorstel. Voor wie is deze informatie toegankelijk? Ondanks een grote hoeveelheid kritiek op de openbaarheid van de gegevens in het register heeft de wetgever ervoor gekozen om bepaalde informatie toch voor iedereen toegankelijk te maken. Het gaat dan met name om de naam en de aard en omvang van het economisch belang van de UBO. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft, in tegenstelling tot de European Data Protection Supervisor, geen bezwaar tegen het gedeeltelijk openbaar maken van deze UBO-informatie. Toezichthoudende instanties kunnen daarentegen alle gegevens inzien, waaronder afschriften van de documentatie waaruit de aard en omvang van het economisch belang blijkt, afschriften van identiteitsdocumenten en gegevens zoals het BSN en buitenlands fiscaal identificatienummer van de UBO. Kritische noot De Belastingdienst is belast met de handhaving van de verplichting tot inschrijving in het handelsregister. Zij heeft echter al te kennen gegeven dat de regels voor registratie niet te handhaven en fraudegevoelig zijn. Volgens de Belastingdienst is het bovendien moeilijk om de gegevens te controleren omdat het verkrijgen van informatie uit het buitenland ingewikkeld, dan wel onmogelijk zal blijken. UBO's die zich moedwillig schuil houden achter niet-transparante constructies zullen bovendien eerder geneigd zijn om onjuiste en/of onvolledige gegevens aan te leveren. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Janou Briaire of Dirkje Mandigers. U kunt uiteraard ook contact opnemen met een van de andere advocaten van ons team Ondernemingsrecht. Mei 2019 [post_title] => Invoering UBO-register per januari 2020 [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => invoering-ubo-register-per-januari-2020 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-05-02 12:02:39 [post_modified_gmt] => 2019-05-02 10:02:39 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=24192 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [17] => WP_Post Object ( [ID] => 23817 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-03-11 16:40:49 [post_date_gmt] => 2019-03-11 15:40:49 [post_content] => Per 28 februari 2019 zijn Robé BV en Rodrie Ventilatietechniek BV overgenomen door Interduct Holding BV. Namens Boels Zanders heeft Janou Briaire Interduct geadviseerd bij deze transactie. Over Interduct Interduct Groep bestaat in 2019 maar liefst 35 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De negen Interduct bedrijven in Nederland en België, ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelen wij onderdelen voor ventilatiesystemen. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij u naar het persbericht van Interduct: klik hier. [post_title] => Boels Zanders adviseert Interduct bij de overname van Robé en Rodrie Ventilatietechniek [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-adviseert-interduct-bij-de-overname-van-robe-en-rodrie-ventilatietechniek [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-03-11 16:41:44 [post_modified_gmt] => 2019-03-11 15:41:44 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23817 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [18] => WP_Post Object ( [ID] => 23689 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-02-21 12:16:35 [post_date_gmt] => 2019-02-21 11:16:35 [post_content] => Het overnameteam van Boels Zanders heeft Telegraaf Media Groep (TMG) begeleid bij de overname van Wayne Parker Kent. TMG is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven en uitgever van onder andere De Telegraaf. Wayne Parker Kent is het snelst groeiende digitale mediabedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van online mediamerken in commercieel aantrekkelijke niches. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Marie Louise Kneepkens verantwoordelijk voor deze transactie. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Telegraaf Media Groep bij de overname van Wayne Parker Kent [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-telegraaf-media-groep-bij-de-overname-van-wayne-parker-kent [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-02-21 12:17:54 [post_modified_gmt] => 2019-02-21 11:17:54 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23689 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [19] => WP_Post Object ( [ID] => 23600 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-02-20 09:49:21 [post_date_gmt] => 2019-02-20 08:49:21 [post_content] => Het in Nuth gevestigde Commaxx (hoofdkantoor) maakt onder meer pick-ups, radio’s en andere consumentenelektronica en is onder andere bekend van de merken Lenco en Trebs. Hesdo met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Antwerpen voert merken als Alecto, Fysic en Profoon. Het overgenomen bedrijf heeft een assortiment met in totaal zo’n 600 producten waaronder telefoons en babyfoons. Directeur Bert Peels van Commaxx is enthousiast over de overname: “Waar Hesdo sterk is in de Benelux, is Commaxx dat ook in de rest van Europa.” Binnen Boels Zanders waren Jeroen Oehlen, Helen Houben en Milou Segers verantwoordelijk voor deze transactie. [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname Hesdo groep door elektronicaproducent Commaxx International. [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-hesdo-groep-door-elektronicaproducent-commaxx-international [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-02-20 10:47:36 [post_modified_gmt] => 2019-02-20 09:47:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23600 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [20] => WP_Post Object ( [ID] => 23192 [post_author] => 2 [post_date] => 2019-01-30 11:25:16 [post_date_gmt] => 2019-01-30 10:25:16 [post_content] => Het team fusies en overnames van Boels Zanders heeft Intergarde Beheer BV begeleid bij de acquisitie van Fortas Holding BV. Intergarde was reeds aandeelhouder in Fortas. Samen vormen Fortas en Intergarde de grootste beveiligingsorganisatie van Zuidoost Nederland. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Madelène Leurs verantwoordelijk voor deze transactie. Wilt u meer informatie over deze transactie? U kunt hier het persbericht lezen. [post_title] => Boels Zanders begeleidt de overname van Fortas door Intergarde [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-de-overname-van-fortas-door-intergarde [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-30 11:52:48 [post_modified_gmt] => 2019-01-30 10:52:48 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23192 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [21] => WP_Post Object ( [ID] => 23085 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-02-20 11:20:54 [post_date_gmt] => 2018-02-20 10:20:54 [post_content] =>
Op 20 februari heeft de overname plaatsgevonden van IT-dienstverleners Pulse Business Solutions en Axtension B.V. door CRM Partners Group B.V. Met de overname maakt CRM Partners Group B.V. de strategische keuze voor end-to-end oplossingen voor alle businessprocessen van haar klanten. Met de overname groeit CRM Partners Group B.V in 2018 in omzet van van 25 miljoen naar 50 miljoen euro. De partijen zijn Europese partners van Microsoft waardoor zij naar eigen zeggen klanten helpen met de volledige stack van Microsoft Dynamics 365. Na de overname heeft CRM Partners Group B.V. ruim 360 medewerkers in dienst. Deze overname werd begeleid door Jeroen Tulfer van Boels Zanders Advocaten. Over Pulse Business Solutions en AXtension B.V. Pulse Business Solutions is in 1989 opgericht door Nico Tissink. Het bedrijf richt zich op Microsoft Dynamics AX-oplossingen voor de bouw, bouwtoelevering, metaalproducten, machine- en apparatenbouw, kunststof, retail en groothandels. Pulse heeft vestigingen in Deventer en Venlo en er werken 140 mensen. AXtension B.V. is in 2009 eveneens gestart door Nico Tissink. Dit bedrijf maakt standaard softwareoplossingen met het Microsoft platform en vermarkt deze wereldwijd via partners. AXtension heeft dertig medewerkers en vestigingen in Venlo en Denver (VS). Over CRM Partners Group B.V. CRM Partners Group B.V. verkoopt marketing- en salessoftware van Microsoft en levert daar consultancydiensten. Oprichter Emiel Putman, is het bedrijf dertien jaar geleden gestart en heeft de ambitie om met het bedrijf binnen enkele jaren te doen groeien naar een omzet van meer dan €100 mln, deels door meer overnames, ook van bedrijven over de grens. Lees hier het volledige persbericht [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname van Pulse Business Solutions en Axtension B.V. door CRM Partners Group B.V. [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-van-pulse-business-solutions-en-axtension-b-v-door-crm-partners-group-b-v [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:22:03 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:22:03 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23085 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [22] => WP_Post Object ( [ID] => 23081 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-06-02 11:17:59 [post_date_gmt] => 2017-06-02 09:17:59 [post_content] =>
Het Vlaamse Mediahuis gaat investeren in Wayne Parker Kent. De Belgische uitgever heeft ingetekend op een kapitaalverhoging om zo de groeiplannen van Wayne Parker Kent te ondersteunen. Het overnameteam van Boels Zanders heeft Mediahuis NV begeleid bij de participatie in Wayne Parker Kent Holding BV.
Mediahuis is een van de leidinggevende mediagroepen in België en uitgever van onder andere De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. In Nederland is Mediahuis eigenaar van onder meer NRC Handelsblad. Wayne Parker Kent is het snelst groeiende digitale mediabedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van online mediamerken in commercieel aantrekkelijke niches. Wayne Parker Kent is het bedrijf achter onder meer NSMBL.nl, Culy.nl, Manners.nl en Famme.nl. De participatie is gerealiseerd op 12 mei 2017. Namens Boels Zanders hebben Luuk Hendriks en Jeroen Oehlen hierbij geadviseerd. De overnamespecialisten van Boels Zanders hebben meerdere transacties in deze sector begeleid. Boels Zanders adviseerde Mediahuis bij de verwerving van NRC Handelsblad en stond de Belgische uitgever Concentra terzijde bij de overname van Mediagroep Limburg, uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. [post_title] => Boels Zanders begeleidt de participatie van Mediahuis NV in Wayne Parker Kent Holding BV [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-de-participatie-van-mediahuis-nv-in-wayne-parker-kent-holding-bv [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:20:43 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:20:43 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23081 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [23] => WP_Post Object ( [ID] => 23077 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-05-30 11:12:01 [post_date_gmt] => 2017-05-30 09:12:01 [post_content] =>
Boels Zanders heeft de eigenaar van Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV begeleid bij het aangaan van een nauwe samenwerking met Johan van den Acker Textielfabriek, waarbij Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV 50% van de aandelen in Johan van den Acker Textielfabriek BV heeft verkregen. De overige 50% is in handen gekomen van Pieter Van den Acker (zesde generatie).
Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV, opgericht in 1773, is marktleider en gespecialiseerd wever, verver en veredelaar van poolweefsels (velours). Johan van den Acker Textielfabriek BV in Gemert, opgericht in 1807, heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een gespecialiseerd wever, verver en veredelaar van hoogwaardige plat geweven stoffen. Beide ondernemingen zijn internationaal actief en leveren aan de consumenten en de projectmarkt. Partijen hopen met de samenwerking schaal- en synergievoordelen te behalen. De transactie is gerealiseerd op 19 mei 2017. Binnen Boels Zanders waren Jeroen Oehlen en Monique Schreurs verantwoordelijk voor deze transactie. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Koninklijke Nederlandse Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co BV met aangaan van samenwerking met Johan van den Acker Textielfabriek [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-koninklijke-nederlandse-textielfabrieken-j-a-raymakers-co-bv-met-aangaan-van-samenwerking-met-johan-van-den-acker-textielfabriek [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:13:21 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:13:21 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23077 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [24] => WP_Post Object ( [ID] => 23073 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-04-29 11:10:00 [post_date_gmt] => 2017-04-29 09:10:00 [post_content] => Het Duitse Vivonio Furniture heeft de Nederlandse kastenfabrikant Noteborn overgenomen. Met de overname wil Vivonio vooral in de Duitssprekende landen de markt vergroten. Het in Heerlen gevestigde Noteborn is specialist in maatwerk kasten. Boels Zanders heeft Board Beheer Brunssum BV begeleid bij de verkoop van aandelen in het kapitaal van Noteborn BV aan Vivonio Furniture GmbH. De transactie is gerealiseerd op 21 maart 2017. Namens Boels Zanders hebben Luuk Hendriks en Esther Tromp geadviseerd in deze transactie. Noteborn BV produceert en levert maatwerk kasten en interieuroplossingen. Daarnaast maakt het bedden en salontafels. Vivonio Furniture GmbH is een portfolio onderneming van het Duitse private equity fonds Equistone en een belangrijke speler op de Europese meubelmarkt. In 2015 lag de gezamenlijke omzet om 299 miljoen euro en werd de ambitie uitgesproken om binnen afzienbare te tijd te groeien naar 500 miljoen omzet door verdere acquisities. Totaal werken er 1300 mensen. Daar komen nu zeventig medewerkers van Noteborn bij. April 2017 [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname van kastenfabrikant Noteborn BV aan Vivonio Furniture GmbH [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-van-kastenfabrikant-noteborn-bv-aan-vivonio-furniture-gmbh [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:11:50 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:11:50 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23073 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [25] => WP_Post Object ( [ID] => 23066 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-04-11 11:03:35 [post_date_gmt] => 2017-04-11 09:03:35 [post_content] => Vee- en vleeshandel Krekels heeft een belang verworven in Van Melik Food Groep. Deze transactie hield verband met de management buy-out door het huidige directie- en managementteam van Van Melik Food Groep. Het team Fusies-en Overnames van Boels Zanders heeft in het transactieproces begeleid en geadviseerd. Van Melik Food Groep is de moederorganisatie van de franchiseformules Bufkes (36 vestigingen landelijk) en Slagerij Van Melik Du Chef (met 9 vestigingen in Zuid-Limburg). Na ruim 45 jaar heeft Jef Van Melik het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan zijn directie- en managementteam en twee externe aandeelhouders (Peter en Paul Krekels). Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens zullen als statutaire directie het bestuur vormen van Van Melik Food Groep. “Samen met Peter en Paul Krekels is met de overname de continuïteit gewaarborgd”, aldus Jef Van Melik, die zelf als adviseur beschikbaar blijft. Namens Boels Zanders was Luuk Hendriks verantwoordelijk voor de begeleiding van deze transactie. Van Melik Food Groep is groeiende en bouwt momenteel aan de toekomst door een grootschalige uitbreiding en verbouwing van de huidige productie- en kantoorfaciliteiten. Op de hoofdvestiging in het Zuid-Limburgse Hoensbroek werken momenteel bijna 50 medewerkers en binnen de totale franchiseorganisatie ruim 400. Vee- en Vleeshandel P. Krekels is een gerenommeerde vleesgrossier in varkens- en rundvlees, gevestigd in Kerkrade, met afzet in Nederland, België, Duitsland en Griekenland. April 2017 [post_title] => Boels Zanders begeleidt Krekels bij verwerving van deelneming in Van Melik Food Groep [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-krekels-bij-verwerving-van-deelneming-in-van-melik-food-groep [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:09:33 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:09:33 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23066 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [26] => WP_Post Object ( [ID] => 23058 [post_author] => 2 [post_date] => 2016-07-07 10:59:35 [post_date_gmt] => 2016-07-07 08:59:35 [post_content] =>
Boels Zanders heeft Madolex Group BV bijgestaan bij de verkoop van Elektro Mechanische Groothandel Van de Meerakker (EMG) aan Van Egmond Elektrogroothandel Nederland BV.
EMG van de Meerakker is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw met vestigingen in Weert, Veghel, Barendrecht en Veenendaal. Van Egmond Groep, gevestigd in Doetinchem, is onderdeel van Sonepar, wereldwijd marktleider als elektrotechnische groothandel (B2B). Onder Sonepar vallen in Nederland, naast Van Egmond Groep, onder meer de merken Technische Unie, Routeco en Ubel. EMG van de Meerakker zal na de overname verdergaan onder de naam Van Egmond Groep. De transactie is gerealiseerd op 30 juni 2016. Binnen Boels Zanders was Luuk Hendriks verantwoordelijk voor deze transactie. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij naar de website van EMG van de Meerakker. [post_title] => Boels Zanders Advocaten begeleidt de verkoop van EMG van de Meerakker aan Van Egmond Groep [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-advocaten-begeleidt-de-verkoop-van-emg-van-de-meerakker-aan-van-egmond-groep [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:36:35 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:36:35 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23058 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [27] => WP_Post Object ( [ID] => 23054 [post_author] => 2 [post_date] => 2016-01-01 10:57:34 [post_date_gmt] => 2016-01-01 09:57:34 [post_content] => Boels Zanders heeft Van den Anker begeleid bij de verkoop aan IMPERIAL Logistics International. IMPERIAL breidt op deze manier zijn activiteiten op het gebied van de opslag en distributie van verpakte chemicaliën in de Benelux uit. Van den Anker BV is een familiebedrijf dat in 1965 werd opgericht in Liempde. In 1986 volgde de intrede in de markt van de chemische logistiek, met name transport en opslag van gewasbeschermingsmiddelen. De in totaal 150 medewerkers leveren complexe diensten voor klanten in de branches farmacie, cosmetica, agrarische sector, lakken en verven, automotive en reinigingsmiddelenindustrie. IMPERIAL Logistics International B.V. & Co. KG is een dochtermaatschappij van het Zuid-Afrikaanse IMPERIAL Holdings Limited. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van alle internationale logistieke activiteiten van IMPERIAL Holdings Limited buiten Afrika. Het bedrijf behaalt met 7500 medewerkers op 150 locaties een omzet van 1,2 miljard euro. De transactie is gerealiseerd op 18 december 2015. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Laurens van Wylick verantwoordelijk voor deze transactie. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij naar de website van Van den Anker. [post_title] => Boels Zanders begeleidt verkoop van Van den Anker, logistiek specialist in gevaarlijke stoffen [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-van-van-den-anker-logistiek-specialist-in-gevaarlijke-stoffen [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-01-29 11:35:07 [post_modified_gmt] => 2019-01-29 10:35:07 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=23054 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [28] => WP_Post Object ( [ID] => 21954 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-12-12 11:41:13 [post_date_gmt] => 2018-12-12 10:41:13 [post_content] => Het team Fusies & Overnames van Boels Zanders heeft Bonita Holding BV begeleid bij de verkoop van Leyhoeve Groningen, een woon/zorg-complex vlak naast de Euroborg in Groningen, aan de Amerikaanse vastgoedbelegger Heitman. De Bonita Groep is een participatiebedrijf van wijlen de heer Bosman, oprichter van Wim Bosman Logistics dat in 2011 is overgenomen door Mainfreight. Heitman is een wereldwijd vastgoedbeleggingsbeheerbedrijf met 43,5 miljard dollar aan vermogen. De transactie is gerealiseerd op 25 oktober 2018. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks, Janou Briaire en Nina Ramljak verantwoordelijk voor deze transactie. Wilt u meer informatie over deze transactie? U kunt hier het persbericht lezen. December 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt de verkoop van Leyhoeve Groningen [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-leyhoeve-groningen [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-12-12 11:41:13 [post_modified_gmt] => 2018-12-12 10:41:13 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=21954 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [29] => WP_Post Object ( [ID] => 21511 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-11-12 15:23:26 [post_date_gmt] => 2018-11-12 14:23:26 [post_content] => De Helichem Groep heeft haar dochteronderneming Vipack BV, producent van vloeibare was- en reinigingsproducten met vestigingen in Landgraaf en Kerkrade, verkocht aan Eder Management BV van René Richters. Deze volgt Henk Vossen op als algemeen directeur. Met de verkoop aan Eder Management BV en de komst van René Richters is nu ook de opvolging bij Vipack zeker gesteld. De strategische samenwerking met de Helichem Groep wordt gecontinueerd en Henk Vossen blijft als adviseur aan Vipack verbonden. In de opvolging voor Henk Vossen bij de andere bedrijven binnen de Helichem Groep is voorzien: Floor Vossen neem de leiding over van Helichem BV, producten van reinigings- en onderhoudsproducten onder private label. Jasper Vossen komt aan het roer van Handelsonderneming De Lange BV, groothandel in parfums en etherische oliën. Binnen Boels Zanders was Jeroen Oehlen verantwoordelijk voor deze transactie. November 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt Helichem Groep bij de verkoop van Vipack, producent van vloeibare was- en reinigingsproducten met vestigingen in Landgraaf en Kerkrade [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-helichem-groep-verkoop-vipack-producent-vloeibare-was-en-reinigingsproducten-vestigingen-landgraaf-en-kerkrade [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-11-12 15:23:26 [post_modified_gmt] => 2018-11-12 14:23:26 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=21511 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [30] => WP_Post Object ( [ID] => 17155 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-03-08 13:30:54 [post_date_gmt] => 2018-03-08 12:30:54 [post_content] => Mitsubishi Chemical Corporation heeft Dutch Filaments BV, een leverancier van onder meer filamenten voor 3d-printers, overgenomen middels haar 100% dochtervennootschap Mitsubishi Chemical Performance Polymers Europe BV. Dit is haar regionale hoofdvestiging die verantwoordelijk is voor de polymeer business in Europa. De transactie is gerealiseerd op 1 maart 2018. Binnen Boels Zanders was Janou Briaire verantwoordelijk voor deze transactie. Over Dutch Filaments BV Dutch Filaments startte haar activiteiten in 2014 en heeft zich snel ontwikkeld tot een grote wereldwijde speler in de productie van filamenten op basis van polymeer voor de 3D Printing Industry. Dutch Filaments biedt een breed assortiment aan maatwerkoplossingen en unieke materiaalontwerpen. De nieuwe vestiging met meer dan 70 medewerkers in Nederland zal de positie van Mitsubishi Chemical Performance Polymers als leverancier van materialen in de innovatieve sector van 3D printing versterken. Over Mitsubishi Chemical Corporation Door de overname heeft Mitsubishi Chemical het leveren van polymeren en ander benodigd materiaal voor de productie met 3D printers aan haar portfolio toegevoegd. Door de technologieën en het netwerk dat Dutch Filaments heeft opgebouwd zal de overname de strategie bevorderen voor het leveren van hoogwaardige polymeren en andere materialen over de gehele linie van de Mitsubishi Chemical groep en zal het haar helpen haar 3D printers gerelateerde activiteiten uit te breiden. Wilt u meer informatie over deze transactie? U kunt hier het persbericht lezen. Maart 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt de verkoop van Dutch Filaments aan Mitsubishi Chemical [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-dutch-filaments-aan-mitsubishi-chemical [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-03-08 13:31:51 [post_modified_gmt] => 2018-03-08 12:31:51 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=17155 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [31] => WP_Post Object ( [ID] => 18351 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-07-12 09:47:03 [post_date_gmt] => 2018-07-12 07:47:03 [post_content] => Livewords is de nieuwe eigenaar van vertaalbureau Balance te Amsterdam en Maastricht. De overname van Balance past in de strategie van Livewords om het leidende vertaalbureau van Europa te worden. Jeroen Oehlen was binnen Boels Zanders verantwoordelijk voor deze transactie. Balance Balance is al sinds 1984 een toonaangevend juridisch en technisch vertaalbureau. Het bureau heeft een vast team in-house specialisten en ook een uitgebreide kring van gespecialiseerde freelance-vertalers. Balance rekent onder meer advocatenkantoren, accountantskantoren, banken en juridische afdelingen van multinationals tot haar klantenkring. Livewords Livewords is gestart in 1992 en inmiddels uitgegroeid tot marktleider van de Benelux. Het bureau staat in de top 5 van de grootste tolkbureaus en in de top 30 van de grootste vertaalbureaus ter wereld. Lees het volledige persbericht hier. Juli 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt verkoop van juridisch en technisch vertaalbureau Balance aan Livewords [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-juridisch-en-technisch-vertaalbureau-balance-aan-livewords [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-07-12 09:47:03 [post_modified_gmt] => 2018-07-12 07:47:03 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=18351 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [32] => WP_Post Object ( [ID] => 18379 [post_author] => 17 [post_date] => 2018-07-19 09:25:12 [post_date_gmt] => 2018-07-19 07:25:12 [post_content] => De Algemene Verordening voor Gegevensbescherming ("AVG") is op 25 mei 2018 in werking getreden en één ding is duidelijk: zij brengt heel wat wijzigingen in diverse rechtsgebieden met zich mee. De transactiepraktijk vormt hier dan ook geen uitzondering. Waar moet u in het kader van een overname op letten? Wij leggen het hierna uit. De AVG in het kort Het doel van de AVG is het bieden van een krachtiger kader voor gegevensbescherming van natuurlijke personen, gesteund door strenge handhaving. Indien u persoonsgegevens verwerkt is het regime van de AVG rechtstreeks op u van toepassing. En hiervan is al snel sprake. Immers, bijna alles wat een natuurlijke persoon identificeert of identificeerbaar maakt wordt als "persoonsgegeven" aangemerkt. De in de AVG gehanteerde definitie van het begrip "verwerking" is dermate ruim gehouden dat hieronder iedere handeling met persoonsgegevens dient te worden verstaan. Hierbij geldt overigens dat gegevens van rechtspersonen geen persoonsgegevens zijn. Gegevens over zelfstandig ondernemers, zoals eenmanszaken of personenvennootschappen (denk hierbij aan een VOF, maatschappen, etc.) kwalificeren in een aantal gevallen echter wél als persoonsgegevens. Degene die persoonsgegevens verwerkt en doel en middelen hiervoor bepaalt is de verwerkingsverantwoordelijke. Voor de rechtmatige verwerking van persoonsgegevens heeft de verwerkingsverantwoordelijke een wettelijke grondslag nodig. De AVG noemt zes limitatieve grondslagen voor de gegevensverwerking, waaronder de toestemming van degene wiens gegevens worden verwerkt ("betrokkene") of het gerechtvaardigde bedrijfsbelang van een onderneming bij de verwerking van genoemde gegevens. Het is verder belangrijk om aan de beginselen van verwerking te voldoen, Ingevolge de AVG dient de verwerking van persoonsgegevens rechtmatig, behoorlijk en transparant te zijn. Het moet voor de betrokkene duidelijk zijn voor welke doelen zijn gegevens worden verwerkt. Deze verwerking dient vervolgens behoorlijk en verantwoord te geschieden. De verwerkingsdoelen moeten duidelijk en welbepaald omschreven zijn. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat niet méér gegevens worden verwerkt dan noodzakelijk om het betreffende doel te bereiken en mogen deze gegevens niet langer worden bewaard dan noodzakelijk. Deze beginselen dient iedere verwerkingsverantwoordelijke in acht te nemen en na te leven. Op niet-naleving hiervan staan hoge boetes, die door de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen worden opgelegd. Een dergelijke boete kan zomaar oplopen tot EUR 20 mio of 4% van de wereldwijde jaaromzet. Kortom: om hoge boetes te voorkomen dient een verwerkingsverantwoordelijke bij het verwerken van persoonsgegevens de verplichtingen die uit de AVG voortvloeien nauwkeurig na te leven. Zoals hierna zal blijken, geldt dit ook in het kader van een fusie of overname. Non Disclosure Agreement ("NDA") Voorafgaande aan een overname is het verstandig om in een geheimhoudingsverklaring (oftewel NDA), naast afspraken over geheimhouding, ook afspraken te maken over het naleven van privacy wetgeving zowel tijdens de onderhandeling als na de overname. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afspraken over de opslag, teruggave en vernietiging van persoonsgegevens voor het geval de deal niet doorgaat of aan een verbod tot verstrekking van persoonsgegevens aan derde partijen alsmede dat de verzamelde persoonsgegevens uitsluitend ter evaluatie en beoordeling van de target worden gebruikt. Maar ook indien deze afspraken niet worden vastgelegd, moeten partijen voldoen aan de AVG. Zowel koper als verkoper zijn te kwalificeren als verwerkingsverantwoordelijke en hebben ook zelfstandig de verplichting om de AVG na te leven. Due Diligence Onderzoek ("DDO") Om te kunnen evalueren of de overname van een bepaald bedrijf een goede aanvulling voor het overnemende bedrijf vormt, dient een DDO te worden uitgevoerd. Tijdens zo'n onderzoek deelt de verkopende partij een grote hoeveelheid informatie met de kopende partij om deze in staat te stellen een geïnformeerde keuze te kunnen maken met betrekking tot de koop. Hiervoor wordt regelmatig gebruik gemaakt van een digitale data room, waar alle informatie wordt geüpload. Partijen zullen in het kader van de mededelingsplicht snel geneigd zijn een grote hoeveelheid informatie via deze digitale data room uit te wisselen, zoals o.a. arbeidsovereenkomsten, klantenbestanden etc. Het uitwisselen van deze informatie kan echter al gauw tot een inbreuk op de AVG leiden en de kans op een boete aldus verhogen. Het is namelijk maar de vraag of dat de verkoper wel een grondslag heeft voor het beschikbaar stellen van de persoonsgegevens in het kader van een DDO. In het licht van de AVG is het daarom cruciaal om de hoeveelheid gegevens tot het strikt noodzakelijke te beperken. Partijen moeten beseffen dat niet zomaar alles gedeeld mag worden. Het is essentieel om zo weinig mogelijk – het liefst geen – persoonsgegevens via de data room beschikbaar te stellen. Namen, geboortedata, adressen en andere persoonsgegevens van werknemers dient men uit arbeidsovereenkomsten te verwijderen. Waar mogelijk zou men in plaats van de échte arbeidsovereenkomst gewoon een model arbeidsovereenkomst kunnen uploaden. Een andere optie is het verstrekken van louter abstracte informatie over het personeel. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van overzichten waaruit het aantal werknemers blijkt, de gemiddelde salarissen per functie, wat het ziekteverzuim in percentages is etc. Op deze manier verkrijgt de kopende partij immers de benodigde inzichten in de structuur van de target, zonder dat hiervoor onnodig persoonsgegevens worden gedeeld. Er bestaat natuurlijk wel een spanningsveld tussen de verplichting om zo transparant mogelijk te zijn en de AVG. Tijdens een DDO dient tegenwoordig als gevolg van de AVG ook aandacht te worden besteed aan de vraag in hoeverre de target privacy-compliant is. Om latere (financiële) tegenvallers te voorkomen kan het verstandig zijn om een "privacy" due diligence uit te voeren. Hierbij wordt gekeken of de target aan alle relevante privacy wetgeving voldoet, waaronder natuurlijk de AVG. Daarbij zijn vragen relevant zoals: hoe verzamelt, gebruikt, vernietigt, wist of slaat de target persoonsgegevens op? Hoe gaat de target om met datalekken? Is er een verwerkings- en datalekkenregister bijgehouden? Zijn er datalekken geweest in het verleden? Heeft de target een functionaris voor gegevensbescherming aangesteld indien dit noodzakelijk is? Voor deze compliance-check kan het verwerkingsregister van de target een goed uitgangspunt bieden. Hierin wordt immers bijgehouden wat voor soort persoonsgegevens de target verwerkt, voor welke doelen, op welke manier, wat de bewaartermijnen zijn, hoe de gegevens worden beveiligd, etc. De beveiliging van de persoonsgegevens is overigens ook een belangrijk aspect dat tijdens een DDO bijzondere aandacht verdient. Het kan namelijk heel kostbaar zijn om een fatsoenlijke IT-omgeving in te richten en om daarmee voor een goed functionerende digitale beveiliging van de verwerkte persoonsgegevens te zorgen. Mocht tijdens een DDO blijken dat de target hieraan nog niet voldoet, dan kan hier bij de berekening van de koopprijs rekening mee worden gehouden. Bezien vanuit de positie van de verkoper kan het verstandig zijn om al voorafgaande aan het verkoopproces AVG compliant te zijn door het laten uitvoeren van een dergelijke compliance-check. Hiermee kan de verkoper aan de koper laten zien dat zijn bedrijf privacy compliant is, wat weer een positief effect op de koopprijs zal hebben. Laat u echter niet verleiden door allerlei AVG-keurmerken die worden aangeboden. Hier waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens ook voor, want er is op dit moment nog geen norm op basis waarvan keurmerken kunnen worden verstrekt. Share Purchase Agreement ("SPA") Afhankelijk van wat uit het DDO blijkt met betrekking tot de mate waarin de target aan alle verplichtingen voortvloeiende uit de AVG voldoet, kan het verstandig zijn om hieromtrent het een en ander in de koopovereenkomst te regelen. Mocht blijken dat de target nog niet helemaal "AVG-proof" is, kan het financiële risico van de koper door het opnemen van specifieke garanties of vrijwaringen worden beperkt. Wilt u meer informatie? Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel of heeft u behoefte aan een AVG-compliance check. Neemt u dan contact op met onze teams Fusies & overnames of Privacy. Zij denken graag met u mee.   [post_title] => Welke invloed heeft de AVG op de transactiepraktijk? [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => welke-invloed-avg-op-transactiepraktijk [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-07-19 10:47:37 [post_modified_gmt] => 2018-07-19 08:47:37 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=18379 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [33] => WP_Post Object ( [ID] => 15936 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-12-15 13:52:05 [post_date_gmt] => 2017-12-15 12:52:05 [post_content] => Boels Zanders heeft de eigenaren van Kuijpers Cargo Service begeleid bij de verkoop van hun onderneming aan Jost Group S.A.. De transactie is gerealiseerd op 24 november 2017. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Madelène Leurs verantwoordelijk voor de verkoop. Voor meer informatie over deze transactie verwijzen wij naar de website van Jost Group. Over Kuijpers Cargo Service (KCS) KCS is sinds 1983 gespecialiseerd in het vervoer over de weg van o.a. luchtvracht, high care goederen, medische artikelen en spoedtransporten. KCS is een familiebedrijf met 180 werknemers (waaronder 140 chauffeurs). Gelegen nabij Maastricht Aachen Airport beschikken ze over moderne, beveiligde warehouses met douanefaciliteiten voor de ontvangst, opslag, logistieke bewerking en distributie van inkomende lucht- en zeevracht, medische goederen en andere “high care” producten. KCS heeft een omzet van meer dan EUR 22.000.000, gerealiseerd door uiterst vakkundig personeel, voortdurend getraind om te voldoen aan alle vereisten binnen de transport- en logistieke sector en met een expertise die erkend wordt door professionals en klanten. Over Jost Group Jost Group bestaat al sinds 1958. Sindsdien vonden tal van nieuwe projecten, aankopen, overnames en ontwikkelingen plaats. De visie van Jost Group is het leidende geïntegreerde logistieke bedrijf van Europa en Noord-Afrika te zijn waarbij ze in de nodige financiële middelen voorzien om het bedrijf en zijn werknemers te ondersteunen en om, door het leveren van een service van hoge kwaliteit, kostenbeperking en de ontwikkeling van hun menselijk kapitaal, tegemoet te komen aan de eisen die de klanten stellen. Over Boels Zanders Boels Zanders is een full service advocatenkantoor voor ondernemingen, instellingen, organisaties en (semi-)overheden. Boels Zanders heeft vestigingen in Eindhoven, Venlo en Maastricht met in totaal 140 medewerkers, waarvan ruim 70 advocaten. Het team Fusies & Overnames van Boels Zanders bestaat uit 12 advocaten. Het team adviseert over en begeleidt fusies en overnames in het midden, klein en groot bedrijf, zowel nationaal als internationaal. Het begeleiden van deze transacties vraagt creativiteit van de advocaat en vertrouwen tussen advocaat en cliënt. De advocaten in het team Fusies & Overnames geloven in een daadkrachtige en pragmatische aanpak en begeleiden kopende of de verkopende partij in het complete traject. Vanaf de start tot aan het afronden van de onderhandeling en al het papierwerk dat erbij hoort. [post_title] => Boels Zanders begeleidt de verkoop van KCS aan de Jost Group [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-kcs-aan-jost-group [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-10-02 16:38:08 [post_modified_gmt] => 2019-10-02 14:38:08 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=15936/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [34] => WP_Post Object ( [ID] => 18147 [post_author] => 17 [post_date] => 2018-06-13 14:05:44 [post_date_gmt] => 2018-06-13 12:05:44 [post_content] => Wienerberger is de nieuwe eigenaar van Daas Baksteen te Zeddam en Winterswijk. Met de overname wil Wienerberger haar positie in de Europa gevel- en straatsteenmarkt verder versterken en uitbreiden. Binnen Boels Zanders was Jeroen Oehlen verantwoordelijk voor deze transactie. Daas Baksteen Daas Baksteen is een familiebedrijf dat al sinds 1890 stenen maakt. De gevel- en straatstenen van Daas Baksteen worden in drie fabrieken geproduceerd: De Nijverheid en De Volharding in Zeddam en De Vlijt in Winterswijk. Wienerberger Wienerberger is marktleider op het gebied van keramische bouw- en bestratingsmaterialen en keramische dakpannen met 197 productielocaties in 30 landen. Lees hier het volledige persbericht [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname Daas Baksteen door Wienerberger [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => 18147 [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-06-13 14:19:31 [post_modified_gmt] => 2018-06-13 12:19:31 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=18147 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [35] => WP_Post Object ( [ID] => 17984 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-05-16 11:00:47 [post_date_gmt] => 2018-05-16 09:00:47 [post_content] => Het team fusies en overnames van Boels Zanders heeft Boels Rental begeleid bij de acquisitie van Delta Rent, een bedrijf met ongeveer 60 medewerkers, gevestigd in Oude-Tonge. Delta Rent is onderdeel geworden van Abird, de specialist binnen het concern van Boels Rental op het gebied van industriële verhuur, verkoop en onderhoud van industrieel materieel in Nederland, België en Duitsland, met name in de petrochemie. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Madelène Leurs verantwoordelijk voor deze transactie. Wilt u meer informatie over deze transactie? U kunt hier het persbericht lezen. Mei 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt de overname van Delta Rent door Boels Rental (Abird) [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-delta-rent-boels-rental-abird [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-05-16 11:05:16 [post_modified_gmt] => 2018-05-16 09:05:16 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=17984 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [36] => WP_Post Object ( [ID] => 16034 [post_author] => 17 [post_date] => 2017-12-29 07:48:36 [post_date_gmt] => 2017-12-29 06:48:36 [post_content] => Boels Zanders heeft Boels Rental begeleid bij de verwerving van Driba Holding BV. Driba is de topholding van de Abird-groep. De transactie is gerealiseerd op 20 december 2017. Binnen Boels Zanders was Luuk Hendriks verantwoordelijk voor deze transactie. Over Boels Rental Boels Rental is één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om de verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event-equipment. Pierre Boels jr. is sinds 1980 betrokken bij het bedrijf, dat in 1977 door zijn vader werd opgericht. Sinds 1996 is de dagelijkse leiding in zijn handen en heeft hij het bedrijf een ongekende groei laten doormaken; van 20 filialen in 3 landen naar bijna 400 filialen in 11 landen. De enorme groei is gebaseerd op autonome groei, maar ook op diverse strategische overnames en heeft maar liefst iedere vijf jaar een omzetverdubbeling tot gevolg gehad. Hiermee is Boels Rental één van de snelst groeiende verhuurbedrijven. Hoewel Boels Rental reeds actief is in het marktsegment van Abird, is de overname van Abird een belangrijke stap in de groeistrategie van Boels Rental. Over Abird Abird is een gerenommeerde leverancier van industriële verhuurproducten actief in Nederland, Duitsland en België. Onder de Abird groep vallen de bedrijven Abird, Hef&Hijs Nederland, Kamphuis Lastechniek, De Wit Lastechniek en Burki Lastechniek. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Boels Rental bij de overname van Abird [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-boels-rental-overname-abird [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-12-29 15:32:36 [post_modified_gmt] => 2017-12-29 14:32:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=16034/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [37] => WP_Post Object ( [ID] => 16026 [post_author] => 17 [post_date] => 2018-02-06 13:02:45 [post_date_gmt] => 2018-02-06 12:02:45 [post_content] => Boels Zanders heeft Auto Arena Groep begeleid bij de verkoop van AutoArena en Autoschadecenter Venlo aan Dealer Groep Pon (onderdeel van Pon Holdings) en met de verkoop van ArenaLease aan Volkswagen Pon Financial Services. De transactie is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt en de bedrijven zijn op 1 februari overgedragen. AutoArena, met vestigingen in Noord Limburg en Zuid Oost Brabant is dealer van de merken Volkswagen, AUDI, SEAT, SKODA en VW Bedrijfswagens. Autoschadecenter Venlo is partner van Schadenet Nederland en ArenaLease is de universele lease- en verhuuronderneming. De omzet van de onderneming bedroeg in het jaar 2016, 80 miljoen euro. Bij de onderneming zijn 160 medewerkers werkzaam. Bij Boels Zanders was Jeroen Oehlen verantwoordelijk voor deze transactie. Het team bestond daarnaast uit Luuk HendriksMarlous Frencken en Luc Golsteijn. De aandeelhouder werd tevens bijgestaan door corporate finance adviseur Aeternus. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Auto Arena Groep bij de verkoop van AutoArena en Autoschadecenter Venlo [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-auto-arena-groep-verkoop-autoarena-en-autoschadecenter-venlo [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-02-06 13:04:38 [post_modified_gmt] => 2018-02-06 12:04:38 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=16026/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [38] => WP_Post Object ( [ID] => 13899 [post_author] => 17 [post_date] => 2017-08-17 12:46:48 [post_date_gmt] => 2017-08-17 10:46:48 [post_content] => Per 31 juli 2017 maakt Maco Customs Service onderdeel uit van SGS. Onder leiding van Janou Briaire, heeft het team fusies & overnames van Boels Zanders, Maco en haar aandeelhouders begeleid tijdens de verkoop van de aandelen. Maco Customs Service is een onafhankelijke, gespecialiseerde en full-service douanedienstverlener, uitsluitend gericht op het bedrijfsleven. Maco maakt douane-aangiftes, biedt software en helpt met vergunningen en advies aan een brede klantengroep. De afgelopen jaren heeft Maco geïnvesteerd in op innovatieve cloud oplossingen. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering ondersteunt SGS bedrijven wereldwijd bij internationale handel. Door de douanedienstverlening van Maco toe te voegen aan dit pallet van diensten kunnen SGS en Maco hun klanten nog beter helpen om compliant en efficiënt internationaal te ondernemen. Voor meer informatie over deze transactie, bekijk hier het persbericht [post_title] => Boels Zanders begeleidt Maco Customs Service in de verkoop van haar aandelen aan SGS [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-maco-customs-service-verkoop-aandelen-aan-sgs [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-08-17 12:46:48 [post_modified_gmt] => 2017-08-17 10:46:48 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=13899/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [39] => WP_Post Object ( [ID] => 11086 [post_author] => 21 [post_date] => 2017-04-18 11:16:42 [post_date_gmt] => 2017-04-18 09:16:42 [post_content] => Karma Europe, leverancier van duurzame en innovatieve (elektrische) mobiliteitsoplossingen, versterkt haar positie in de markt, door toe te treden tot de Life & Mobility Group. De huidige eigenaar, René Ploum, draagt al zijn aandelen over en zal plaatsnemen in de Raad van Bestuur van de Life & Mobility Group. Daarnaast treedt hij toe als aandeelhouder. Boels Zanders heeft Karma Europe begeleid gedurende dit traject. De toetreding van Karma Europe tot de Life & Mobility Group past uitstekend in de ambitie van beide organisaties: het realiseren van een versnelde groei naar de positie van prominente Europese speler. De toevoeging van het programma rolstoelen van Karma Europe draagt bij aan een verdere completering van het mobiliteitsportfolio van de Life & Mobility Group. Namens Boels Zanders hebben Janou Briaire en Laurens van Wylick de verkoper geadviseerd en begeleid bij de overdracht van de aandelen in Karma Europe aan Life & Mobility Holdco BV en de deelneming in de Life & Mobility Group. De Life & Mobility Group is een Nederlandse zelfscheppende en innoverende producent van rolstoelen en scootmobielen. Na de overname van Karma Europe zijn circa 130 medewerkers werkzaam bij de Life & Mobility Group. De Life & Mobility Group is met name actief in West Europa en heeft vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Haar jaaromzet bedraagt ruim €40 miljoen. In de komende periode ligt het accent op het behalen van operationele synergievoordelen en de gezamenlijke bewerking van de internationale markt. De krachtenbundeling op het terrein van productontwikkeling zal resulteren in de introductie van een aantal nieuwe producten. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Karma Europe bij toetreding tot de Life & Mobility Group [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-karma-europe-toetreding-tot-life-mobility-group [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-18 11:16:42 [post_modified_gmt] => 2017-04-18 09:16:42 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=11086/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [40] => WP_Post Object ( [ID] => 11037 [post_author] => 21 [post_date] => 2017-04-14 12:07:17 [post_date_gmt] => 2017-04-14 10:07:17 [post_content] => Remiqz, ontwikkelaar van een big-data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, heeft onlangs een investering aangetrokken van ruim een half miljoen euro. Boels Zanders heeft de joint venture opgestart en Remiqz begeleid gedurende dit traject. Remiqz is opgericht door sportadviesbureau Hypercube en SAP-partner The Next View. Remiqz maakt gebruik van SAP Sports Technology, waarbij het onder andere een algoritme heeft ontwikkeld. Het business-intelligence (bi)-platform van Remiqz berekent de actuele marktwaarde en toekomstige waardeontwikkeling van alle spelers die deelnemen aan Europese voetbalcompetities. Daarnaast maken ze inzichtelijk wat de gevolgen zijn van een transfer voor het commerciële potentieel van het gehele elftal. Namens Boels Zanders hebben Janou Briaire en Laurens van Wylick Remiqz geadviseerd en begeleid bij oprichting van de joint venture en het aantrekken van de investering. De big-data-startup uit Amsterdam zet de investering onder andere in voor de doorontwikkeling van het bi-platform, dat inzichtelijk maakt wat de sportieve en financiële impact van een transfer is. Een transfer heeft immers invloed op de kampioenskansen én op winstkansen van een club in de nationale en de Europese competitie. Dit maakt dat clubs in één oogopslag zicht krijgen op de toekomst. Clubs kunnen door het gebruik van de data van Remiqz hun strategie met harde cijfers onderbouwen.   [post_title] => Boels Zanders begeleidt big-data-startup Remiqz bij aantrekken investering [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-big-data-startup-remiqz-aantrekken-investering [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-14 12:07:17 [post_modified_gmt] => 2017-04-14 10:07:17 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=11037/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [41] => WP_Post Object ( [ID] => 17814 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-05-03 12:02:56 [post_date_gmt] => 2018-05-03 10:02:56 [post_content] => Koninklijke Van der Most is de nieuwe eigenaar van Moduli Print te Horn. Met de overname wil Koninklijke Van der Most haar positie in de Benelux verder versterken en uitbreiden in Duitsland. Binnen Boels Zanders was Janou Briaire verantwoordelijk voor deze transactie. Moduli Print Moduli Print, gevestigd te Horn, is met een omzet van ruim € 27 miljoen en bijna 70 medewerkers een toonaangevende drukkerij voor organisatiedrukwerk. Moduli Print is al jarenlang een betrouwbare partner voor haar klanten in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf biedt een totaaloplossing voor facilitair drukwerk, ongeacht de oplage of het type formulier. Koninklijke Van der Most Koninklijke Van der Most werd in 1904 door Willem van der Most opgericht en groeide uit tot allround grafisch producent en dienstverlener. Het familiebedrijf wordt op dit moment geleid door de derde en vierde generatie Van der Most. Meer informatie over deze transactie vindt u op de website van Koninklijke Van der Most. Mei 2018 [post_title] => Boels Zanders begeleidt de verkoop van Moduli Print groep aan Koninklijke van der Most [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-verkoop-moduli-print-groep-aan-koninklijke-most [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-05-03 12:04:53 [post_modified_gmt] => 2018-05-03 10:04:53 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=17814 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [42] => WP_Post Object ( [ID] => 15937 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-12-11 14:16:39 [post_date_gmt] => 2017-12-11 13:16:39 [post_content] => Kee Safety, een UK based safety solutions provider met een aantal ondernemingen in Nederland, is onlangs aan Investcorp verkocht voor 280 miljoen Britse pond. Kee Safety is een wereldmarktleider op het gebied van valpreventie systemen, veiligheidsrails en veiligheidssystemen voor hoogtewerkzaamheden, met ondernemingen in 10 landen waaronder China, US en Nederland. Boels Zanders heeft, onder leiding van Janou Briaire, geadviseerd over de Nederlandse aspecten van de transactie, waaronder een vendor due diligence. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Kee Safety bij verkoop voor £280m [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-kee-safety-verkoop-280m [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-12-15 14:21:24 [post_modified_gmt] => 2017-12-15 13:21:24 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=15937/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [43] => WP_Post Object ( [ID] => 17046 [post_author] => 17 [post_date] => 2018-02-23 10:55:52 [post_date_gmt] => 2018-02-23 09:55:52 [post_content] => Op 20 februari heeft de overname plaatsgevonden van IT-dienstverleners Pulse Business Solutions en Axtension B.V. door CRM Partners Group B.V. Met de overname maakt CRM Partners Group B.V. de strategische keuze voor end-to-end oplossingen voor alle businessprocessen van haar klanten. Met de overname groeit CRM Partners Group B.V in 2018 in omzet van van 25 miljoen naar 50 miljoen euro. De partijen zijn Europese partners van Microsoft waardoor zij naar eigen zeggen klanten helpen met de volledige stack van Microsoft Dynamics 365. Na de overname heeft CRM Partners Group B.V. ruim 360 medewerkers in dienst. Deze overname werd begeleid door Jeroen Tulfer van Boels Zanders Advocaten. Over Pulse Business Solutions en AXtension B.V. Pulse Business Solutions is in 1989 opgericht door Nico Tissink. Het bedrijf richt zich op Microsoft Dynamics AX-oplossingen voor de bouw, bouwtoelevering, metaalproducten, machine- en apparatenbouw, kunststof, retail en groothandels. Pulse heeft vestigingen in Deventer en Venlo en er werken 140 mensen. AXtension B.V. is in 2009 eveneens gestart door Nico Tissink. Dit bedrijf maakt standaard softwareoplossingen met het Microsoft platform en vermarkt deze wereldwijd via partners. AXtension heeft dertig medewerkers en vestigingen in Venlo en Denver (VS). Over CRM Partners Group B.V. CRM Partners Group B.V. verkoopt marketing- en salessoftware van Microsoft en levert daar consultancydiensten. Oprichter Emiel Putman, is het bedrijf dertien jaar geleden gestart en heeft de ambitie om met het bedrijf binnen enkele jaren te doen groeien naar een omzet van meer dan €100 mln, deels door meer overnames, ook van bedrijven over de grens. Lees hier het volledige persbericht [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname van Pulse Business Solutions en Axtension B.V. door CRM Partners Group B.V. [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-it-dienstverleners-pulse-business-solutions-en-axtension-b-v-crm-partners-group-b-v [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-02-23 11:23:01 [post_modified_gmt] => 2018-02-23 10:23:01 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=17046 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [44] => WP_Post Object ( [ID] => 11075 [post_author] => 21 [post_date] => 2017-04-18 09:46:30 [post_date_gmt] => 2017-04-18 07:46:30 [post_content] => Op 31 maart 2017 is het concept van het wetsvoorstel 'Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden' ter consultatie voorgelegd. Het wetsvoorstel vloeit voort uit de vierde Europese Anti-witwasrichtlijn en regelt de registratieplicht van uiteindelijke belanghebbenden – Ultimate Beneficial Owners (hierna: "UBO's") – van Nederlandse ondernemingen en rechtspersonen in een centraal register. De consultatie loopt tot 28 april 2017. Wie is de UBO? Een UBO is de natuurlijk persoon die uiteindelijk eigenaar is van of zeggenschap heeft over een onderneming of rechtspersoon. Dit kunnen aandeelhouders, vennoten of feitelijk leidinggevenden zijn. In het consultatiedocument is niet gespecificeerd welk belang/percentage tot kwalificatie als UBO zal leiden. Dit zal in een nader bekend te maken besluit worden bepaald. Welke informatie wordt geregistreerd? De invoering van het UBO-register betekent dat zeer gedetailleerde persoonsgegevens van UBO's van de in Nederland gevestigde ondernemingen en rechtspersonen worden geregistreerd en te raadplegen zijn. Naast persoonsgegevens moeten voorts documenten worden overgelegd ter onderbouwing van de aard en herkomst van het gehouden belang, zoals maatschapscontracten of niet-openbare aandeelhoudersregisters. Ondernemingen zijn zelf verantwoordelijk voor het registreren van UBO-informatie en dienen voortdurend te controleren of de door hen verstrekte informatie nog juist is. Voor de UBO's geldt een meewerkplicht. Het niet-registreren, het onthouden van medewerking aan de registratie en het verstrekken van onjuiste informatie levert een economisch delict op. Voor wie is de UBO-informatie toegankelijk? De UBO-informatie is niet voor iedereen geheel toegankelijk. Bepaalde autoriteiten, zoals het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Financiële inlichtingen eenheid toegang kunnen altijd alle UBO-gegevens inzien. Dit houdt verband met hun werkzaamheden op het gebied van toezicht en opsporing. Wwft-instellingen (banken, notarissen en advocaten) krijgen inzage in meer beknopte UBO-informatie. Alle anderen kunnen tegen vergoeding beperkte UBO-informatie inzien, waarbij bepaalde persoonsgegevens zijn afgeschermd. De gevolgen voor UBO's Het openbaar maken van UBO-gegevens heeft mogelijk nadelige gevolgen voor de privacy en persoonlijke levenssfeer van UBO's. Zij zullen in de toekomst niet langer anoniem achter de schermen kunnen opereren en worden bovendien onderworpen aan risico's als fraude en chantage. De minister erkent deze nadelen en stelt in dat verband een aantal privacywaarborgen voor, waaronder het registreren van gebruikers van het UBO-register en het betalen van een vergoeding voor inzage. Het is echter de vraag of deze waarborgen voldoende bescherming zullen bieden voor UBO's. De Europese Unie heeft 26 juni 2017 als uiterste implementatiedatum van de UBO-wetgeving voorgeschreven. Na inwerkingtreding hebben ondernemingen achttien maanden de tijd om hun UBO-gegevens te registreren bij het handelsregister. Mocht u vragen hebben over het wetsvoorstel en wat de inwerkingtreding daarvan precies voor u betekent, neem dan contact op met ons team Fusies & Overnames. [post_title] => Een openbaar UBO-register op komst [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => openbaar-ubo-register-op-komst [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-04-18 10:00:37 [post_modified_gmt] => 2017-04-18 08:00:37 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=11075/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [45] => WP_Post Object ( [ID] => 12963 [post_author] => 2 [post_date] => 2017-06-29 13:47:06 [post_date_gmt] => 2017-06-29 11:47:06 [post_content] => Boels Zanders heeft The Jekill & Hyde Company en haar aandeelhouders Fema International BV en Maja GmbH begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan ABN AMRO Participaties. The Jekill and Hyde Company, gevestigd in het Limburgse Belfeld, ontwikkelt en produceert elektronisch regelbare uitlaatsystemen. De onderneming is de afgelopen jaren sterk gegroeid en is wereldwijd actief in verschillende Europese landen, Singapore, Japan, Canada en de Verenigde Staten. ABN Amro Participaties een ervaren investeerder in middelgrote Nederlandse ondernemingen met een bewezen trackrecord en groeipotentieel. Bij Boels Zanders was Jeroen Oehlen verantwoordelijk voor deze transactie. Het team bestond daarnaast uit Anouk Cordang en Marlous Frencken. De aandeelhouders werden tevens bijgestaan door corporate finance adviseur Aeternus. Juni 2017 [post_title] => Boels Zanders begeleidt The Jekill & Hyde Company bij verkoop meerderheidsbelang [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanderds-begeleidt-the-jekill-hyde-company-verkoop-meerderheidsbelang [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-07-14 09:59:28 [post_modified_gmt] => 2017-07-14 07:59:28 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=12963/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [46] => WP_Post Object ( [ID] => 28487 [post_author] => 15 [post_date] => 2020-10-29 16:22:12 [post_date_gmt] => 2020-10-29 15:22:12 [post_content] => Boels Zanders heeft Intergarde Beheer BV begeleid bij de verwerving van het in Weert gevestigde familiebedrijf Alarmpoint. De transactie heeft plaatsgevonden op 12 oktober 2020. Binnen Boels Zanders waren Luuk Hendriks en Madelène Leurs verantwoordelijk voor deze transactie.

Intergarde

Intergarde maakt deel uit van een multinational waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Hannover. Het is de oudste beveiligingsorganisatie van Europa. Binnen de groep verzorgt Intergarde de bewakings- en beveiligingswerkzaamheden in (Zuid) Nederland.

AlarmPoint

AlarmPoint beveiligingstechniek is een beveiligingsbedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie en onderhoud van inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabeveiliging, terreinbeveiliging, persoonsbeveiliging en artikelbeveiliging.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van beveiligingsnieuws: klik hier. [post_title] => Boels Zanders begeleidt Intergarde bij de overname van AlarmPoint [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-intergarde-bij-de-overname-van-alarmpoint [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2020-11-05 11:37:48 [post_modified_gmt] => 2020-11-05 10:37:48 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=28487 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [47] => WP_Post Object ( [ID] => 1161 [post_author] => 2 [post_date] => 2015-12-15 13:57:42 [post_date_gmt] => 2015-12-15 13:57:42 [post_content] => Boels Zanders adviseerde de aandeelhouders van Durante, een belangrijke leverancier van visvoer in Nigeria, bij het aangaan van een joint venture met vis- en veevoerconcern Nutreco.   Deze joint venture gaat onder de naam Skretting Nigeria investeren in de plaatselijke productie van geëxtrudeerd visvoer voor Nigeria en voor de gehele West-Afrikaanse regio. In deze joint venture heeft  Nutreco een belang van 60% en Durante een belang van 40%. Jeroen Oehlen leidde het team van Boels Zanders. Nigeria is de grootste economie van Afrika en na Egypte de op één na grootste visproducent. Nigeria produceert ruimt 200.000 ton visvoer per jaar, voornamelijk voor meerval. De aquacultuur industrie groeit jaarlijks tussen de 5 en 10%. De Skretting Nigeria joint venture zal geëxtrudeerd visvoer verkopen. Ook zal Skretting Nigeria in Ibadan, Oyo State, een fabriek exploiteren voor zowel de plaatselijke markt als voor regionale export. Durante is in 1999 opgericht door Ada Alakija en Willy Fleuren (Fleuren & Nooijen). De omzet over 2013 bedroeg circa 9 miljoen euro. Het omzetvolume is momenteel circa 5.500 ton. Dit moet met de toevoeging volgend jaar van een nieuwe extrusielijn in 2016 verdubbelen. Het huidige aandeel in de Nigeriaanse markt voor geëxtrudeerd visvoer is circa 15%. De transactie is in september 2014 afgerond.   [post_title] => Durante, leverancier van visvoer in Nigeria, laat zich door Boels Zanders adviseren over aangaan joint venture met Nutreco [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => durante-leverancier-van-visvoer-in-nigeria-laat-zich-door-boels-zanders-adviseren-over-aangaan-joint-venture-met-nutreco [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2016-07-14 21:17:42 [post_modified_gmt] => 2016-07-14 21:17:42 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://31.3.97.74/~boelzander/?post_type=publicatie&p=1161 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [48] => WP_Post Object ( [ID] => 3294 [post_author] => 2 [post_date] => 2016-07-08 12:48:55 [post_date_gmt] => 2016-07-08 12:48:55 [post_content] => Om grensoverschrijdende activiteiten van ondernemingen te vereenvoudigen worden EU-lidstaten volgens een richtlijn voorstel verzocht in hun nationale recht een rechtspersoon op te nemen die in alle lidstaten dezelfde regels volgt en een EU-brede afkorting krijgt: SUP (Societas Unius Personae). De SUP is een eenpersoonsvennootschap van het BV-type. Het is de bedoeling dat de SUP eenvoudig elektronisch kan worden opgericht met één aandeel, standaard statuten en een minimumkapitaal van EUR 1,-. Oprichting kan dan zonder tussenkomst van een notaris. In eerste instantie waren er meer uniforme regels voorgesteld, maar deze zijn in een latere compromistekst vervallen omdat deze regels niet toelaatbaar bleken voor de lidstaten. Als gevolg van het compromis wordt de verdere inhoudelijke vormgeving van de nationale regeling van de SUP voornamelijk aan de lidstaten overgelaten. Hierdoor is het Europese gezicht van de SUP vervaagd en resteert alleen de naam en wijze van oprichting als uniform voorschrift. In het Nederlandse BV-recht is het ook al mogelijk om een vennootschap met EUR 1,- kapitaal op te richten. Met name voor MKB-bedrijven die veel internationaal werken, zoals in de grensstreek al snel het geval is, verwacht ik dat de SUP nog wel eens een heel bruikbare rechtsvorm worden. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, de SUP daadwerkelijk wordt ingevoerd. [post_title] => WhatS' UP? [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => whats-up [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2016-07-08 12:48:55 [post_modified_gmt] => 2016-07-08 12:48:55 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => http://31.3.97.74/~boelzander/?post_type=publicatie&p=3294 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [49] => WP_Post Object ( [ID] => 6929 [post_author] => 21 [post_date] => 2017-02-17 14:32:26 [post_date_gmt] => 2017-02-17 13:32:26 [post_content] => De huidige wettelijke regeling voor de maatschap, vennootschap onder firma ("VOF") en commanditaire vennootschap ("CV") – tot stand gekomen in 1838 ! - is sterk verouderd. Wie zich daarin wil verdiepen, moet zoeken in verschillende wetten en in talloze rechterlijke uitspraken. De Werkgroep Personenvennootschap, bestaande uit juristen en fiscalisten uit praktijk, wetenschap en bedrijfsleven, heeft nu een voorstel voor een nieuwe wettelijke regeling aangeboden aan de minister van Veiligheid en Justitie. De verwachting is dat de minister dit zal overnemen en als wetsvoorstel bij de Tweede Kamer zal indienen. Een vergelijkbaar maar radicaler initiatief is een paar jaar geleden in het zicht van de haven gestrand. Afgaande op de eerste reacties vanuit de juridische wereld heeft dit voorstel meer kans van slagen. De bedoeling is nu dat de vertrouwde instituten maatschap, VOF en CV gewoon blijven bestaan. Straks kunnen ze echter rechtspersoonlijkheid verkrijgen, wat nu nog niet het geval is. Daardoor kunnen dergelijke personenvennootschappen bijvoorbeeld juridisch eigenaar worden van onroerend goed, is fusie en splitsing mogelijk en is het makkelijker een maatschap, VOF of CV om te zetten naar bijvoorbeeld een BV. Daarnaast zal de toe- en uittreding van vennoten eenvoudiger worden. Onder huidige wetgeving wordt een toetredende vennoot in een VOF of CV aansprakelijk voor schulden die zijn ontstaan voor zijn toetreden. Voorgesteld wordt nu dat een toetredende vennoot alleen verbonden is voor verbintenissen die na zijn toetreden zijn ontstaan of opeisbaar zijn geworden.  Ook beperkt het voorstel de aansprakelijkheid van de (overige) maten in een maatschap indien één van de maten een beroepsfout begaat. Kortom, er is een aantal interessante wijzigingen op komst. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Marlous Frencken van ons team Fusies & Overnames.   [post_title] => VOF, maatschap en CV op de schop [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => vof-maatschap-en-cv-op-de-schop [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2017-02-22 17:02:01 [post_modified_gmt] => 2017-02-22 16:02:01 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=6929 [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) [50] => WP_Post Object ( [ID] => 16327 [post_author] => 2 [post_date] => 2018-01-22 12:33:37 [post_date_gmt] => 2018-01-22 11:33:37 [post_content] => Op de eerste werkdag van 2018 is Haan Industrial Group overgenomen door investeringsmaatschappij Koobra Invest. Luuk Hendriks en Madelène Leurs van Boels Zanders hebben Koobra Invest bij deze transactie begeleid. Over Haan Industrial Group Haan Industrial Group biedt, naast inzet van technisch specialisten op het gebied van maintenance, jarenlange ervaring in eigen (maatwerk) productie van staalconstructies, piping en material handling systems vanuit de bedrijfslocatie in Meerssen, Zuid-Limburg. Over Koobra Invest Koobra Invest is het familiebedrijf achter onder andere ProfCore Group, de projectorganisatie die industriële klanten ontzorgt middels de inzet van projectteams en outsourcing van (deel)processen. Over Boels Zanders Boels Zanders is een fullservice advocatenkantoor voor ondernemingen, instellingen, organisaties en (semi-)overheden. Boels Zanders heeft vestigingen in Eindhoven, Venlo en Maastricht met in totaal 140 medewerkers, waarvan ruim 80 advocaten.  Het team Fusies & Overnames van Boels Zanders bestaat uit 12 advocaten. Het team adviseert over en begeleidt fusies en overnames in het midden, klein en groot bedrijf, zowel nationaal als internationaal. Het begeleiden van deze transacties vraagt creativiteit van de advocaat en vertrouwen tussen advocaat en cliënt. De advocaten in het team Fusies & Overnames geloven in een daadkrachtige en pragmatische aanpak en begeleiden kopende of de verkopende partij in het complete traject. Vanaf de start tot aan het afronden van de onderhandeling en al het papierwerk dat erbij hoort. [post_title] => Boels Zanders begeleidt overname Haan Industrial Group door Koobra Invest [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => boels-zanders-begeleidt-overname-haan-industrial-group-koobra-invest [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2018-01-22 12:34:00 [post_modified_gmt] => 2018-01-22 11:34:00 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.boelszanders.nl/?post_type=publication&p=16327/ [menu_order] => 0 [post_type] => publication [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw ) )

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!