Skip to main content

Boels Zanders gaat de start-ups van Brightlands Innovation Factory op juridisch gebied adviseren en op individuele basis ondersteunen. Brightlands Innovation Factory en Boels Zanders Advocaten hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde duur afgesloten.

Om start-ups te helpen bij het verder brengen van hun business is degelijk juridisch advies in alle fasen van de ontwikkeling onontbeerlijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om juridische zaken zoals vergunningen, arbeidscontracten, algemene voorwaarden en/of afspraken met investeerders. Brightlands Innovation Factory beschouwt de samenwerking met Boels Zanders als een waardevolle toevoeging aan het dienstenpakket voor start-ups. De verschillende Brightlands campussen werken al nauw samen met het team Brightlands van Boels Zanders. In dit team is kennis vanuit meerdere juridische specialisaties gebundeld en toegespitst op de bedrijven op Brightlands.

De samenwerking bestaat eruit dat Boels Zanders gratis juridische masterclasses verzorgt voor de startups. De inhoud daarvan wordt toegespitst op de fase waarin de starters zich op dat moment bevinden, wat ze doen en wat ze willen weten. Daarnaast ontwikkelt Boels Zanders een dienstenpakket met voor start-ups relevante basisproducten. De overeenkomst betreft een zogenaamd preferred partnership, de start-ups zijn dus niet verplicht diensten van Boels Zanders af te nemen.

Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory: “We zijn trots dat een gerenommeerd kantoor als Boels Zanders Advocaten zich verbindt aan de Brightlands Innovation Factory. Start-ups hebben vaak moeite met de juridische kant van het ondernemerschap, het is niet hun eerste prioriteit. Op deze manier kunnen wij onze start-ups nog beter van dienst zijn.

Chantal van Oijen, directeur Boels Zanders: “In Limburg is een snelgroeiend ecosysteem voor start-ups in ontwikkeling. Het is belangrijk dat deze innovatieve jonge bedrijven kunnen beschikken over duidelijke en pragmatische juridische kennis, afgestemd op hun fase van ontwikkeling. Ons kantoor heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met de specifieke vraagstukken waar start-ups mee te maken krijgen. We zijn verheugd dat we dankzij de samenwerking met Brightlands Innovation Factory de start-ups die naar Limburg komen met goed juridisch advies kunnen bijstaan zodat deze bedrijven snel en goed kunnen doorgroeien.”

Over Brightlands Innovation Factory
Brightlands Innovation Factory begeleidt start-ups tot succesvolle bedrijven. Het unieke van Brightlands Innovation Factory is dat het start-ups helpt in de hele levenscyclus: van het allereerste idee tot en met het daadwerkelijk in productie nemen en verkopen van het product (incubatie – acceleratie – validatie – scale-up). Het gaat dan om start-ups die actief zijn in de vier focusgebieden van de Brightlands campussen: chemie en materialen (Sittard-Geleen), gezondheid (Maastricht), slimme IT-services en big data (Heerlen) en voeding (Venlo). De start-ups krijgen onder meer een werkplek op de campus, toegang tot het hoogwaardig kennis- en expertisenetwerk en faciliteiten zoals laboratoria, proeffabrieken en 3D-printers. Daarnaast werkt Brightlands Innovation Factory samen met andere nationale en internationale partners.