Skip to main content

Food & agri

Food & Agri is een brede sector en omvat de hele agrarische, voedings- en levensmiddelen keten. Een sector die voorloopt in innovatie en daarmee ook vol complexe vraagstukken zit, die grote impact hebben op uw bedrijf en onze maatschappij. Het is voor u als ondernemer belangrijk dat u meebeweegt met alle specifieke wet- en regelgeving die de sector met zich meebrengt. Hierbij rekening houdend met het maatschappelijke en politieke vergrootglas dat er vaak ligt op deze sector.

De advocaten uit het Team Food & Agri beschikken over een breed netwerk binnen de branche en zijn als geen ander op de hoogte van het dynamische karakter van de markt waarin zij en u opereren. Alle ontwikkelingen binnen de sector worden op de voet gevolgd. Zo zetten we onze expertise om naar een voor u op maat gemaakt, helder en pragmatisch advies over o.a. algemene voorwaarden, verzekerings- en aansprakelijkheidskwesties, overheidstoezicht en milieuvergunningen en product- en kwaliteitseisen.

De advocaten van Team Food & Agri hebben een zeer breed netwerk en begrijpen als geen ander het dynamische karakter van de markt. Het team ondersteunt grote en kleine ondernemingen, in zowel de primaire als secundaire sector. Zowel producenten, erkende producentenorganisaties, de voedselverwerkende sector en de verwerkende industrie, als distributeurs, toeleveranciers en transportbedrijven kunnen wij daarom tot onze cliëntenkring rekenen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Onze advocaten kunnen ondernemingen binnen de Food & Agri keten adviseren over vragen die zich voordoen. Vragen die kunnen opkomen zijn: Wat moet ik doen als mijn afnemer niet betaalt? Welke stappen onderneem ik als blijkt dat mijn product niet voldoet aan de geldende kwaliteitseisen? Hoe voorkom ik een recall en hoe wapen ik mij daartegen? En wat moet ik doen als de gemeente weigert een vergunning te verlenen voor het uitbreiden van mijn agrarische onderneming?

Op deze en meerdere vragen bieden onze Food & Agri advocaten een antwoord. Zij hebben brede kennis van de branche waarin u opereert en kunnen u van passend advies voorzien. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ralph Geelen of één van onze advocaten van Team Food & Agri. Meer informatie over onze producten en diensten vindt u op deze pagina onder het kopje Meer over food & agri.

Volg ook onze LinkedIn pagina en blijf direct op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen in de Food & Agri sector.

Wij staan voor u klaar