string(0) ""
JA-
Arbeidsrecht Congres ‘Privacy en Arbeid’

Privacy is volop in het nieuws. Facebook deelt op grote schaal gegevens en de Kamer van Koophandel biedt adverteerders inzage in het handelsregister. En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Per 25 mei treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking en moet iedere organisatie aan strengere eisen voldoen dan voorheen. De toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), kan bij niet-naleving van de nieuwe regelgeving substantiële boetes opleggen.

De nieuwe privacywetgeving raakt ook zeker het HR beleid van uw organisatie. Het is belangrijk om zorgvuldig met persoonsgegevens van werknemers om te gaan. In hoeverre mogen werknemers gecontroleerd en gemonitord worden? Hoe ver mag een werkgever gaan bij het opsporen van onregelmatigheden? Hoe dient u om te gaan met de privacy van nog aan te nemen werknemers en zieke werknemers? Wat moet u in ieder geval van de AP geregeld hebben en waar gaat de AP op letten?

Privacy en Arbeid
Ons Arbeidsrecht Congres staat dit jaar in het teken van de impact van de AVG op uw HR beleid.

Thijs Drouen, directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering bij de AP, behandelt de gevolgen van de AVG voor ondernemingen en informeert u over de belangrijkste aandachtspunten. Ook wijst hij u op de zaken die u in ieder geval in orde moet hebben.

Heeft u vooraf vragen die u via Thijs Drouen aan de Autoriteit Persoonsgegevens wilt stellen dan kunt u uw vragen op het aanmeldformulier vermelden.

Kennissessies
Na de presentatie van Thijs Drouen kunt u twee verschillende kennissessies bijwonen van onze eigen arbeidsrechtspecialisten. Zij informeren u op hun gebruikelijke interactieve wijze over actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht:

Actualiteiten
Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), de stand van zaken omtrent de zzp’er en andere actualiteiten
Spreker: Rob Brouwer
De zieke werknemer
Privacy, re-integratie, slapende dienstverbanden en andere aandachtspunten rondom de zieke werknemer
Spreker: Maruca Overdijk

Na afloop van de workshops is er ruime gelegenheid tot napraten en netwerken onder het genot van een borrel.

Let op: inschrijven voor dit congres is mogelijk tot vrijdag 25 mei aanstaande.

 

Programma
Inschrijven