Voor studenten

De kracht van ontwikkeling
De beste leerschool is nog altijd de praktijk. Loopt je studie naar wens en is de afronding in zicht? En wil je wel eens weten hoe het er nou echt aan toegaat op een advocatenkantoor? Dan nodigen wij je van harte uit om twee maanden met ons mee te lopen zodat jij alvast kunt proeven hoe het is om beginnend advocaat te zijn. Door in de praktijk mee te werken kom je met alle facetten van het vak in aanraking. Het bijwonen van zittingen en besprekingen, ondersteunende werkzaamheden in lopende zaken: alles passeert de revue. Je loopt fulltime stage en maakt kennis met alle rechtsgebieden bij Boels Zanders. Ervaren advocaten begeleiden je, met hen ga je op pad. Je zult zelf meemaken dat geen dag hetzelfde is en dat niet altijd alles loopt zoals gepland. Natuurlijk ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten, kantooruitjes en vrijdagmiddagborrels.  Zo leren we elkaar ook van een andere kant kennen.

Vier stappen
Klinkt het interessant? Mooi! Je bent nu nog maar vier stappen verwijderd van een stage bij Boels Zanders:

  1. Pak je cv en je cijferlijst;
  2. Schrijf een pakkende motivatiebrief;
  3. Stuur het hele pakket naar onze HR-manager Anne Pouwels;
  4. Hou je mail in de gaten!

Hopelijk begroeten we jou dan binnenkort op een van onze vestigingen voor een kijkje in de keuken van Boels Zanders.

Blogs
Lees hieronder de ervaringen van studenten die jou voor gingen.

Een leerzame en leuke stage!
Mijn eerste echte kennismaking met Boels Zanders was tijdens het recruitmentdiner afgelopen jaar van de juridische faculteitsvereniging Ouranos te Maastricht. In een informele en ongedwongen setting maakte ik kennis met Stijn Blom, Gitte Vansant en Helen Houben, alle drie werkzaam bij Boels Zanders. De sfeer tijdens dit diner was hartstikke gezellig en toegankelijk. Met dit diner in het achterhoofd en wetend dat er nog een mogelijkheid was om stage te lopen in periode een van het academisch jaar was het voor mij duidelijk dat ik wilde solliciteren voor een student-stage bij Boels Zanders.
Lees verder >>

Na deze acht weken weet ik het zeker: ik wil de advocatuur in.
Het is, helaas, alweer bijna acht weken geleden dat ik een aanvang heb gemaakt met mijn student-stage bij Boels Zanders Advocaten Venlo. Ik zeg helaas, want dit betekent dat mijn stageperiode er alweer bijna op zit. Gelukkig mag ik nog een week extra blijven. Acht weken lang heb ik werkzaamheden verricht als student-stagaire. Acht weken lang heb ik memo’s geschreven, concept-stukken opgesteld, lezingen en zittingen bijgewoond, deelgenomen aan activiteiten van het kantoor en de Jonge Balie, en het allerbelangrijkste: enorm gelachen, met name tijdens de gezamenlijke kantoorlunch.
Lees verder >>

Boels Zanders bedankt!
Mijn eerste kennismaking met Boels Zanders Advocaten in Venlo was met een Inhousedag van studieverenging NSO-Eques. Hoewel ik in Venlo ben opgegroeid, wist ik, buiten de naam, eigenlijk niets van het kantoor. Het leek mij dan ook verstandig om eens een kijkje te gaan nemen wat er zich allemaal achter die naam afspeelt. We werden vriendelijk ontvangen en na een kantoorpresentatie en een gezellige lunch was ik aangenaam verrast. Het duurde dan ook niet heel lang voordat mijn sollicitatie voor een studentstage verstuurd was.
Lees verder >>

Ik zou in de toekomst graag terug willen keren!
Toen ik mij vorig jaar had aangemeld voor de masterclass Burgerlijk recht, kwam ik voor het eerst echt in contact met Boels Zanders. Omdat ik opgegroeid ben in Venlo, was ik wel bekend met de naam maar meer wist ik niet. Helaas werd ik niet tot deze masterclass toegelaten, maar hierdoor liet ik me niet uit het veld slaan. Een half jaar later heb ik het nogmaals geprobeerd, dit keer voor een kantoorbrede meewerkstage. Mijn doorzettingsvermogen werd gewaardeerd, ik was aangenomen; ik kon aan de slag!
Lees verder >>

Dynamisch, divers en bovenal ontzettend leerzaam!
Enthousiast stapte ik begin januari het kantoor in Venlo binnen. Het is nog steeds ongelofelijk hoe snel die weken voorbij zijn gevlogen. Nadat ik door alle advocaten en medewerkers hartelijk was ontvangen, kon ik direct aan de slag met mijn eerste opdracht. Zo kon ik mijn theoretische kennis eindelijk in de praktijk brengen!
Lees verder >>

Een student-stage in de masterfase van je studie is een must!
Op de Juridische Bedrijvendag Nijmegen in 2017 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Boels Zanders. Ik had me ingeschreven voor een workshop, verzorgd door twee advocaten en een student-stagiaire. Het enthousiasme waarmee de workshop werd gegeven en de toegankelijkheid van de advocaten is me altijd bijgebleven. Mijn zoektocht naar een geschikt kantoor voor een student-stage heeft daarom niet lang geduurd.
Lees verder >>

Is het écht alweer voorbij?
Met gezonde zenuwen vertrok ik 8 weken geleden op een maandagochtend naar het kantoor van Boels Zanders Advocaten in Venlo. Ik werd hartelijk ontvangen en voorgesteld aan alle kantoorgenoten. Ik mocht meteen aanschuiven bij een bespreking van het team Arbeidsrecht.
Lees meer>>

Een breed pallet aan rechtsgebieden ontdekken!
Inmiddels zit mijn student-stage er alweer op. Ik had niet verwacht dat die acht weken zo snel voorbij zouden vliegen, zeker niet met inachtneming van de tropische hitte die Nederland enkele weken heeft geteisterd. Gelukkig functioneerde de airco meer dan naar behoren en verveelde ik me geen moment op kantoor.
Lees verder >>

Theorie in praktijk
Ik ben bekend geworden met het kantoor op de Bedrijven en Instellingendag, georganiseerd door Jurist in Bedrijf Maastricht. Daar voerde ik een gesprek met Nina Ramljak, advocaat vastgoedrecht bij Boels Zanders. Dit gesprek heb ik als zeer prettig ervaren en mijn interesse voor het kantoor was direct gewekt!
Lees verder >>

De kracht van Boels Zanders!
De kracht van ambitie! Dat proefde ik tijdens mijn stage bij Boels Zanders Advocaten. Ik heb de mooie kans gekregen om 8 weken met ervaren professionals van allerlei specialisatie richtingen samen te werken en van ze te leren. Wat gaat de tijd toch snel. Als algemeen studentstagiaire heb ik van alles en nog wat mogen doen en van alle rechtsgebieden mogen proeven. Zittingen, besprekingen, presentaties en onderzoeken.
Lees verder >>

Ik zeg doen!
Wat zijn die acht weken voorbij gevolgen! Het voelt als gisteren dat ik voor het eerst het kantoor in Eindhoven binnenliep. Mijn eerste kennismaking met Boels Zanders was tijdens een recruitmentontbijt in Tilburg en tijdens het organiseren van de Juridische Bedrijvendagen Tilburg. Ik kreeg meteen een erg goede indruk: hier wilde ik stagelopen!
Lees verder >>

Een kijkje in de keuken bij Boels Zanders
10 weken lang heb ik tijdens mijn master Privaatrecht met veel plezier stage mogen lopen bij Boels Zanders Advocaten in Maastricht. Vanaf het begin tot het einde ben ik bij ontzettend veel leuke en leerzame zaken betrokken geweest. Soms leek het net even of ik écht al bij het team hoorde.
Lees verder>>

Ik weet het zeker. Ik wil de advocatuur in!
Na acht weken zit het erop, mijn studentstage bij Boels Zanders advocaten is afgelopen! Het lijkt wel vorige week dat ik nog zenuwachtig aan het wachten was voordat ik werd rondgeleid. Na een voorstel rondje door het kantoor waren de zenuwen zo goed als verdwenen. Iedereen leek heel vriendelijk en ik had zin om aan de slag te gaan. Ik kreeg meteen een ‘hardcore-faillissementsrecht-opdracht’ van Lana van de Laar.
Lees verder>>

Hoe kom je erachter of de advocatuur wel of niet bij je past? Juist. Door het zelf te ervaren. Loop stage!
Inmiddels is het acht weken geleden dat ik afreisde naar Venlo om te starten met mijn student-stage bij Boels Zanders Advocaten. Mijn studentenfiets stond klaar op het station in Tegelen om mijn reis naar het kantoor te voltooien. Of ik om 9 uur aanwezig wilde zijn. Na het eerste gesprek, waarbij de verwachtingen over en weer werden uitgesproken, kreeg ik een rondleiding door het kantoor. Ik werd gelijk aan alle aanwezige medewerkers voorgesteld. Iedereen nam even de tijd voor me, of het nou een advocaat-stagiair was of een partner, dat maakte geen verschil.
Lees verder>>

Mijn stage bij Boels Zanders was positief en leerzaam. Nu werk ik er
Na mijn afstuderen aan de Universiteit Utrecht (master Privaatrecht) heb ik in de maanden augustus en september met veel plezier stage gelopen bij Boels Zanders Advocaten in Eindhoven. Ik ben bekend geworden met het kantoor doordat ik tijdens mijn werkzaamheden als buitengriffier bij de Rechtbank een aantal advocaten van Boels Zanders heb zien procederen. Mijn interesse voor het kantoor was gewekt!
Lees verder>>

Ik was zélf de baas over mijn stage
In mijn zoektocht naar een geschikte stageplaats ben ik bij Boels Zanders terecht gekomen door een gesprek met Jair Stokmans, een oud-studiegenoot van me en nu advocaat-stagiair bij Boels Zanders in Eindhoven. Hij heeft mij gewezen op de stagemogelijkheid bij Boels Zanders, waarna ik zelf nader onderzoek heb gedaan naar het kantoor.
Lees verder>>

Boels Zanders: een ervaring om aan te bevelen
“En, weet je na deze stage zeker dat je de advocatuur in wil?”, vroeg een van de advocaten op mijn laatste stagedag. Dit is wel de meest gestelde vraag aan rechtenstudenten, vanaf dag 1 van hun studie wordt deze vraag aan ze gesteld. Ik kon nu éindelijk volmondig ja antwoorden.
Lees verder >>

Just another day at the office
Een mooie oktoberochtend, twee zenuwachtige studenten met een blik vol anticipatie in de hal van een advocatenkantoor, met achter de deuren een groot team aan professionals, barstend van de interessante juridische vragen. Het lijkt een scene uit ‘alweer’ een aflevering van de bekende Amerikaanse serie Suits. Voor ons was het de realiteit, bij Boels Zanders vestiging Maastricht-Airport.
Lees verder >>

Time flies….
Terwijl ik nadenk over alles dat ik heb meegemaakt en heb geleerd als studentstagiaire bij Boels Zanders advocaten, besef ik me hoe snel de afgelopen acht weken wel niet voorbij zijn gegaan. Ik ben intussen alweer begonnen aan mijn laatste stageweek en dat terwijl ik me mijn eerste stagedag nog herinner als de dag van gisteren. De tijd is echt omgevlogen!
Lees verder >>

Boels Zanders zoekt altijd ondernemende collega’s. Voel jij je aangesproken? Beschik je over een helder analytisch vermogen en passie voor het vak? Trekt het werken op een kantoor met zuidelijke flair je aan? Durf je te zeggen wat je vindt, maar weet je ook wanneer je moet luisteren naar anderen? Heb jij gevoel voor humor en kun je relativeren? Kijk op onze vacature pagina of er iets voor je tussen staat. Of stuur een open sollicitatie. Je bent welkom!

Vacatures

Boels Zanders zoekt altijd ondernemende collega’s. Voel jij je aangesproken? Beschik je over een helder analytisch vermogen en passie voor het vak? Trekt het werken op een kantoor met zuidelijke flair je aan? Durf je te zeggen wat je vindt, maar weet je ook wanneer je moet luisteren naar anderen? Heb jij gevoel voor humor en kun je relativeren? Kijk op onze vacature pagina of er iets voor je tussen staat. Of stuur een open sollicitatie. Je bent welkom!

Bekijk onze vacatures