Skip to main content

Team Arbeidsrecht is zeer verheugd met de recente beëdiging van de teamgenoten Sanne Dolstra en Daan Koenrades tot advocaat. Wij feliciteren Sanne en Daan, maar zeker ook hun patroons Maruca Overdijk respectievelijk Jean-Luc Coenegracht met deze mooie stap.

Voor zowel Daan als Sanne is de beëdiging tot advocaat een grote maar logische stap in hun loopbaan. Zowel Daan als Sanne waren namelijk al enige tijd werkzaam binnen Team Arbeidsrecht als juridisch medewerker. In die hoedanigheid hebben zij de advocaten van team arbeidsrecht ondersteund en waren zij mede verantwoordelijk voor de interne knowhow. Het werkterrein is dan ook niet nieuw voor hen.

Tijd voor een voorstelronde

Sanne Dolstra

Sanne: “Ik heb rechten gestudeerd in Maastricht en heb mij daar tijdens mijn master gespecialiseerd in het arbeids- en gezondheidsrecht. Deze rechtsgebieden interesseren mij niet alleen vanwege de juridische complexiteit, maar juist ook omdat deze vaak vragen om een praktische oplossing. Als ik niet aan het werk ben sta ik graag in de keuken. Ik kook dan graag uitgebreid en vind het ook altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Daarnaast ben ik dol op reizen, dus ik hoop dat dat snel weer kan!

Na mijn student-stage bij Boels Zanders in de zomer van 2019 ben ik naast mijn studie voor kantoor gaan werken als juridisch medewerker. Ik heb voor Boels Zanders gekozen omdat dit een van de grootste kantoren van Zuid-Nederland is en er daardoor veel ruimte is om je te specialiseren. Dat vind ik heel prettig, omdat je je daardoor kunt verdiepen in onderwerpen die je het meest aanspreken. Zelf vind ik bijvoorbeeld het snijvlak van het arbeids- en het gezondheidsrecht heel interessant en het feit dat ik onderdeel uitmaak van team zorg biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis op dat gebied te vergroten. Niet alleen de kans om mij te kunnen specialiseren, maar ook het full-service aspect van kantoor spreekt mij heel erg aan. Daardoor kunnen cliënten bij ons terecht met vrijwel ieder vraagstuk. Doordat er zoveel expertise in huis is kan snel worden geschakeld met andere specialisaties, hetgeen vaak leidt tot de best mogelijke oplossing voor de cliënt.

Mijn ervaringen met kantoor zijn erg goed. Ik voelde me van begin af aan al heel erg thuis en de werksfeer is heel fijn. Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen en word goed begeleid door mijn ervaren collega’s. Ik word betrokken bij heel diverse vraagstukken en krijg ook veel waardering voor de werkzaamheden die ik verricht, hetgeen enorm motiverend is.

Ik kijk er naar uit om de komende jaren veel te leren en me in te zetten voor kantoor en voor onze cliënten.”

Daan Koenrades

Daan: “Ik heb European Law in Maastricht gestudeerd en heb Maastricht vervolgens kort verlaten voor de master Arbeidsrecht in Rotterdam. Tussen mijn bachelor en master heb ik vier maanden door zuidoost Azië gebackpackt. Ook heb ik een half jaar in Singapore gestudeerd. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hardloper en daarnaast tennis ik graag.

Het arbeidsrecht spreekt mij aan vanwege de grote diversiteit aan zaken en het inlevingsvermogen dat als arbeidsrechtadvocaat vereist is mede gelet op de emoties die vaak bij zowel werkgevers als werknemers een rol spelen. 

Ik werk sinds september 2020 bij Boels Zanders, eerst als juridisch medewerker. Ondanks dat ik in een rare periode ben begonnen waarin iedereen hoofdzakelijk vanuit huis werkt heb ik mij vanaf het begin af aan prettig en welkom gevoeld in het hechte arbeidsrecht team. Dit komt mede door de gezamenlijke ochtend-overleggen met ons team, maar bijvoorbeeld ook doordat wij als team af en toe zijn gaan wandelen om elkaar toch te zien en bij te praten.

Ook kreeg ik vanaf het begin af aan de ruimte om vragen te stellen en mijzelf verder te ontwikkelen door mee te helpen aan de uitdagende vragen waar kantoor bij betrokken is. Daarnaast krijg ik veel verantwoordelijkheden en heb ik bijvoorbeeld vaak direct contact met cliënten, iets dat het werk als arbeidsrechtadvocaat toch een extra dimensie geeft.

Het voorgaande is ook precies waarom ik voor Boels Zanders Advocaten heb gekozen. Het directe cliënt contact en de eigen verantwoordelijkheden die je als startende advocaat binnen Boels Zanders Advocaten krijgt spraken mij erg aan.

Verder vind ik de grote diversiteit aan personen binnen het Arbeidsrecht team en de manier waarop zij een nieuwe zaak aanpakken interessant. Ik denk dat ik de komende jaren van iedereen de voor mij positieve punten een beetje zal gaan overnemen, maar daarbij zal ik altijd wel mijzelf blijven.

Ik kijk uit naar mijn verdere ontwikkeling de komende jaren en de samenwerking met kantoor en cliënten.”

Wij wensen Daan en Sanne heel veel succes en plezier!      

Maart 2021