Ons team Belgian Desk kan u verder helpen

Boels Zanders Belgian Desk: verschillen in cultuur en wetgeving

Als Nederlander zaken doen in België of andersom klinkt eenvoudig; het is dichtbij en we spreken bijna dezelfde taal. Maar schijn bedriegt. Sommige begrippen hebben in België bijvoorbeeld een hele andere betekenis dan in Nederland. De advocaten van onze Belgian Desk hebben ieder een eigen aandachtsgebied zoals arbeidsrechtvastgoedrecht of ondernemingsrecht en zijn goed thuis in het Nederlandse én het Belgische recht. Wij kennen de verschillen en behoeden u voor valkuilen, ook wanneer het gaat om culturele aspecten. Wij adviseren bij (arbeids)overeenkomsten en helpen u bij het starten met ondernemen in België of Nederland (kiest u voor een Belgische of een Nederlandse rechtsvorm?) of het uitbreiden van uw activiteiten (hoe zit het met de arbeidsovereenkomsten van werknemers die naar het buurland worden overgeplaatst? Gelden uw algemene voorwaarden ook over de grens en hoe zit het met buitenlandse vastgoedaankopen?).

U kunt bij de Belgian Desk onder andere terecht voor:

  • Grensoverschrijdende financiering, zekerheden en insolventies
  • Grensoverschrijdende aanbestedingen en bouwprojecten
  • Handelscontracten, fusies en overnames
  • Grensoverschrijdende arbeidszaken en overeenkomsten
  • Erfrecht en huwelijksvermogensrecht bij ‘Neder-Belgen’

Internationaal netwerk
Boels Zanders heeft een groot netwerk van Belgische advocaten met specialisaties die relevant zijn voor u als ondernemer. Indien nodig verwijzen wij u door naar een van deze samenwerkingspartners. Dat is altijd iemand de wij kennen en waarvan we zeker weten dat hij of zij kwaliteit levert en verstand heeft van het specifieke vraagstuk. Na het doorverwijzen blijven wij zijdelings betrokken zodat wij altijd weten wat er speelt bij onze cliënten, ook over de grens.

Uw contactpersoon Helen Houben: afgestudeerd in Nederland én België
Helen Houben is Belgische en heeft zowel in Nederland als in België rechten gestudeerd. Zij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en adviseert en begeleidt Nederlandse ondernemers bij het ondernemen in België en Belgische ondernemers die in Nederland zaken willen doen.

Kies een onderwerp
Ik help u graag verder
Helen Houben
Partner
Meest gelezen
  • Compensatieregeling transitievergoeding
  • International sale of goods: buyer be aware of...
  • Uitwerking passend onderwijs nog altijd lastig
  • Toepassing van het structuurregime: hoe, wat,...
  • Van de letter of intent tot het afbreken van...

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!