Ons team Aanbestedingsrecht, Mededingingsrecht & Staatssteun kan u verder helpen

Aanbestedingsrecht & staatssteun
Het aanbestedingsrecht is complex. Wanneer u een aanbesteding uitschrijft of op een aanbesteding wilt inschrijven, is het dus raadzaam om goed naar de juridische aspecten te laten kijken. Boels Zanders heeft specialistische kennis op het gebied van aanbestedingen, mededinging en staatssteun en ruime ervaring met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Adviseren
Wij adviseren de aanbestedende partij over de wijze van aanbesteding en de aanbestedingsstukken die in de markt worden gezet. De inschrijvende partij kunnen wij helpen bij het inschrijven op de aanbesteding. Klopt alles wat is gevraagd, voldoet het geheel aan de aanbestedingswet? Onze specialisten richten zich met name op de volgende aandachtsgebieden:

  • Voorbereiden en begeleiden van aanbestedingsprocedures
  • Juridische begeleiding van inschrijvingen
  • Adviseren over aanbestedingsplichten
  • Geschillen omtrent aanbestedingen

Procederen
Na de voorlopige gunning van een aanbesteding, kunnen andere inschrijvers bezwaar maken via een kort geding. Wij kunnen hierbij drie partijen van dienst zijn; de aanbestedende dienst die wordt gedagvaard, de aanvechtende partij óf de winnende partij die zich wil verweren tegen het bezwaar. Steeds vaker staan wij ook organisaties bij, bij het aanvragen van een advies bij de Commissie van aanbestedingsexperts.

Staatssteun
Overheden die opdrachten in de markt zetten, moeten dat transparant, met gelijke kansen en tegen marktconforme voorwaarden doen. Is dat niet het geval, dan gaat het om staatssteun, wat alleen is toegestaan onder strikte voorwaarden. Bewust of onbewust kan hierbij veel mis gaan. Om financiële problemen of imagoschade te voorkomen, is het raadzaam om tijdig juridisch advies in te winnen bij het verstrekken of aannemen van een opdracht met staatsteun. Wij adviseren overheden en bedrijven over steunmaatregelen waaronder subsidies, financiële lastenverlichting, borgstellingen/garanties, noodsteun, verkoop/verhuur/ontwikkeling van onroerend goed en de naleving van het staatssteunverbod.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Ik help u graag verder
Louis Einig
Partner
Meest gelezen
  • De curator verkoopt een klantenbestand met uw...
  • Belanghebbendheid en gevolgen van enige betekenis
  • De Europese Erfrechtverordening en de Nederbelg
  • Een breed pallet aan rechtsgebieden ontdekken!
  • Rechter wijst strategisch beroep op vergetelheid af