Ons team Financiering & Zekerheden kan u verder helpen

Financiering en zekerheden

De advocaten van team Financiering en Zekerheden weten wat de actuele vraagstukken zijn bij de financiering van ondernemingen en instellingen. Het team staat daarin zowel (bancaire) financiers bij als de gefinancierde partij.

Financieringsvraagstukken en risicobeheersing

Een onderneming krijgt op verschillende momenten te maken met financieringsvraagstukken: onder andere in de start-up fase, bij groei van de onderneming, in geval van een fusie of overname maar ook wanneer de gefinancierde onderneming in zwaar weer komt te verkeren.

Ons team specialisten is ook gefocust op risicobeheersing binnen concernstructuren. Door de bedrijfsfinanciering van een concern tijdig te optimaliseren en te (her)structureren, wordt in geval van een (dreigende) insolventie de schade voor zowel het concern als de financier zoveel mogelijk beperkt.

Aangezien de ultieme test voor een optimale financieringsstructuur het faillissement is, zijn onze specialisten Financiering & Zekerheden ook lid van team Insolventie & Herstructurering. Een aantal van ons is ervaren curatoren.

Financieel Toezicht

Ons team helpt u graag met vraagstukken over de Wet op het financieel toezicht. Denk hierbij aan het aanbieden van beleggingsobjecten, kredieten en/of effecten (inclusief het opstellen van een prospectus), het verlenen van beleggingsdiensten en het verrichten van beleggingsactiviteiten.

Legal finance tools en cursussen

Team Financiering & Zekerheden heeft een aantal legal finance tools ontwikkeld, waarmee de dienstverlening praktisch en efficiënt verloopt en kennis op een informele wijze uitgewisseld kan worden. Daarnaast verzorgen we inhouse cursussen, die worden afgestemd op (het kennisniveau binnen) uw organisatie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met een van onze advocaten.

 

Ik help u graag verder
Remco Rosbeek
Partner
Meest gelezen
  • Compensatieregeling transitievergoeding
  • International sale of goods: buyer be aware of...
  • Uitwerking passend onderwijs nog altijd lastig
  • Toepassing van het structuurregime: hoe, wat,...
  • Van de letter of intent tot het afbreken van...

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!