Ons team Insolventie & Herstructurering kan u verder helpen

Insolventie en Herstructurering

Wanneer uw onderneming in financiële problemen raakt, krijgt u te maken met complexe problematiek die deskundig juridisch advies vergt. Ons team insolventie & herstructurering beschikt over ruime ervaring en specifieke expertise op het gebied van faillissementsrecht en herstructureringen, ook op internationaal niveau.

Ons team heeft 20 advocaten die gespecialiseerd zijn in het insolventierecht. Tien van hen zijn lid van de specialisatievereniging Insolad. Zij beschikken over specifieke bedrijfseconomische kennis van bedrijven in moeilijkheden. Onze advocaten worden regelmatig door de rechtbanken in Oost Brabant en Limburg benoemd tot curator in faillissementen of tot bewindvoerder bij surseances van betaling.

Onze insolventierecht advocaten adviseren inzake en ondersteunen bij: 

 • Risicoanalyse van bedrijven in moeilijkheden
 • Herstructurering (corporate recovery), (her)financiering en zekerheden
 • Buitengerechtelijke saneringen en liquidaties
 • Voorbereiden en aanvragen van faillissement, surseances van betaling of stille bewindvoering (pre-pack), nationaal en internationaal
 • Doorstartscenario’s
 • Aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen en aandeelhouders
 • Uitoefening van zekerheden in faillissement
 • Arbeidsrechtelijke aspecten van een faillissement
 • Huurrechtelijke kwesties in faillissement
 • Faillissementsverslagen

Belangenbehartiging bij financiële problemen
Wij behartigen de belangen van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen die worden geconfronteerd met een dreigend faillissement van de vennootschap of een rechtspersoon of van crediteuren die vorderingen hebben op een bedrijf in moeilijkheden. Wij begeleiden hen op weg naar of juist weg van het faillissement. Met behulp van een risicoanalyse brengen we in kaart of herfinanciering nog mogelijk is en wat de risico’s daarvan zijn. Juist voordat er echte problemen zijn, is het zinvol om al één van onze advocaten in te schakelen. Hoe eerder wij bij het proces betrokken zijn, hoe vaker een recovery-operatie succesvol kan zijn. Bij de herstructurering van ondernemingen overzien wij de -vaak complexe- belangen en spelen daar effectief op in. Wij zijn erop getraind om vanuit diverse invalshoeken te kijken, oplossingsgericht te werken en zo de schade zoveel mogelijk te beperken. 

Heeft u een vraag over de status van een faillissement dat door de curator van Boels Zanders wordt behandeld? U kunt online het faillissementsverslag opvragen. Faillissementsverslagen worden gepubliceerd in het Centraal Insolventieregister. Dit register is toegankelijk via de website rechtspraak.nl. Direct zoeken: Centraal Insolventieregister.

Clientverhalen
“Binnen een half uur hebben we het juiste antwoord”

Royer pallets werd opgericht in 1940 als houtzagerij. In de jaren 70 werden op vraag van grote industriële klanten, pallets aan het gamma toegevoegd. Anno 2016 beschikt Royer over een uiterst modern productieapparaat voor de productie van pallets én een webshop voor tuinhout en tuinartikelen (www.gardibo.com). Eind 2015 is het bedrijf uitgebreid door de overname van een failliet Nederlands bedrijf. General Manager Herman Wellens vertelt hoe hierbij ook Boels Zanders Advocaten voor het eerst in beeld kwam.

“We deden een overname in Nederland vanuit een faillissement en daarvoor zochten we een advocatenkantoor. Boels Zanders werd ons aanbevolen door een relatie. We hadden geen tijd om verder te kijken en hoopten maar dat ze goed waren.” Gelukkig was die 1e ervaring positief. “Ze deden precies wat we nodig hadden en ook nog heel snel, heel efficiënt en heel bereikbaar. Ik houd niet van een heleboel ‘tralala’. Als je een doorstart maakt vanuit een faillissement, heb je geen tijd om veel dingen na te kijken en moet je soms snel beslissingen nemen. Dan kun je geen 2 dagen op een antwoord wachten. Boels Zanders snapt dat. Indien nodig werden de juiste partners gecontacteerd en hadden we een half uur later het juiste antwoord. Het was onze eerste samenwerking, maar zeker niet de laatste.”

Wellens was vooraf redelijk sceptisch, want over het algemeen vindt hij Belgische kantoren efficiënter werken dan Nederlandse. “Bij de Nederlanders wordt er doorgaans wel heel veel verteld. Dan wordt er allerlei onderzoek gedaan dat veel geld kost maar achteraf niet nodig blijkt. Dat was bij Boels Zanders absoluut niet zo, zij proberen zeker niet de kosten op te drijven. Ze doen wat ze moeten doen. Ze geven de nodige adviezen waar je allemaal aan moet denken, maar dat is ook goed. Het is zeker niet zo dat ze proberen om overbodige diensten te verkopen. De aanpak is heel persoonlijk, eerlijk en direct. Het contact met onze contactpersoon Jeroen Tulfer is ook heel goed, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.”

Ik help u graag verder
Jeroen Bakkers
Partner
Meest gelezen
 • Bedrijfsarts en behandelend zorgverleners: wiens...
 • Afwijken van paritaire voorwaarden: waar ligt de grens?
 • NVWA deel II: de strafrechtelijke bevoegdheden...
 • Concurrenten doorstaan voor het eerst de...
 • Persbericht AFM: Deutsche Bank Nederland NV sluit...

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!