Ons team Mediation kan u verder helpen

Samen conflicten oplossen
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een mediator brengt partijen die een geschil hebben met elkaar in gesprek, om zo te proberen onderling tot een oplossing te komen. De bedoeling van mediation is om een oplossing voor het conflict te vinden, waar beide partijen mee uit de voeten kunnen en die op acceptabele wijze tegemoet komt aan hun beider belang.

Wanneer mediation
Mediation wordt vooral ingezet als de communicatie verstoord is, wanneer rechtstreekse onderhandeling tussen de partijen belemmerd wordt door een wederzijds gebrek aan vertrouwen, of als er sprake is van een escalatie. Zelfs als een van beide partijen zo kwaad of beledigd is, dat hij weigert nog langer met de andere partij te praten, kan mediation werken. De mediator neemt geen standpunt in maar helpt partijen om met elkaar een eigen oplossing te vinden, volgens een vooraf overeengekomen procedure. Want een procedure voorkomen, is altijd beter dan procederen. Vooral bij het oplossen van een conflict op het gebied van het arbeidsrecht of in het familierecht, biedt mediation een prima alternatief. Onder begeleiding van een neutrale bemiddelaar, de mediator, wordt het conflict beslecht. U houdt met mediation zelf het heft in handen. Zo vermijdt u een lange procedure, met doorgaans een onzekere afloop, de nodige kosten en negatieve energie.

Ervaren en gecertificeerd
Diverse advocaten van Boels Zanders kunnen, in hun specifieke rechtsgebieden, als mediators worden ingezet. Ze zijn ervaren, goed opgeleid en ingeschreven bij c.q. gecertificeerd door het Mediatorsfederatie Nederland (MfN) of de Vereniging voor familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS).

Kies een onderwerp
Ik help u graag verder
Maruca Overdijk
Partner
Meest gelezen
  • NVWA deel II: de strafrechtelijke bevoegdheden...
  • Bedrijfsarts en behandelend zorgverleners: wiens...
  • Concurrenten doorstaan voor het eerst de...
  • WAB-Alert 09: Gevolgen voor de uitzendbranche
  • Boels Zanders begeleidt big-data-startup Remiqz...

Website feedback

Wij stellen uw mening erg op prijs. Om uw ervaring te verbeteren vragen wij ongeveer 1 minuut van uw tijd om onze website te beoordelen.

You have Successfully Subscribed!