Verzekeringen en (product)aansprakelijkheid

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Het komt regelmatig voor dat bedrijven een ander – een producent of leverancier – verantwoordelijk houden voor door hen geleden bedrijfsschade. In de Food & Agri branche is dat niet anders. Wel heeft het aansprakelijkheidsrecht in deze branche een eigen dimensie. Dit komt met name door de (mogelijk) grote gevolgen van fouten. Een verkeerde levering kan niet alleen leiden tot zaakschade of productiestilstand, maar kan ook leiden tot bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s. Denk aan verhoogde concentraties van bepaalde (schadelijke) stoffen in voedingsmiddelen. Ook kan worden gedacht aan een (vermeend) verkeerde werking van teeltbenodigdheden of stalinrichtingen. Een hele productieketen kan last krijgen van zulke ‘fouten’.

Wat kunnen wij voor u doen?

Het Team Food & Agri van Boels Zanders Advocaten heeft ruime ervaring met deze specifieke zaken. Zowel claimend als verwerend. Ons team adviseert en procedeert veelvuldig over (product)aansprakelijkheid en assisteert regelmatig bij product recalls.

Onze specifieke branchekennis is een toegevoegde waarde voor ondernemers in de Food & Agri die te maken krijgen met schade. Wij spreken de taal en weten waarover we praten. Of het nou gaat over het mislopen van een subsidie door een fout van een subsidie-adviseur of de levering van een gebrekkig product. Het Team Food & Agri beschikt over de juiste kennis en ervaring om u te helpen. Dit geldt ook voor de afwikkeling van schades met de verzekering, waarbij vaak specifieke eigenaardigheden om de hoek komen kijken.