Skip to main content

Vanaf 27 september dienen vrijwel alle Nederlandse rechtsvormen bij oprichting opgave te doen bij het handelsregister van hun uiteindelijk belanghebbende(n) (UBO’s). Voor bestaande rechtsvormen geldt vanaf die datum een termijn van 18 maanden om de registratie in orde te maken (dus uiterlijk 27 maart 2022). Zie ook onze eerdere publicatie van juli 2020 over de aankondiging van dit UBO-register

Het UBO-register is een onderdeel van het handelsregister en bevat gegevens over de uiteindelijk belanghebbende(n) van entiteiten. In Nederland opgerichte entiteiten zijn verplicht om gegevens van hun UBO’s te verzamelen, te registreren in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en de registratie actueel te houden.

Team Corporate Advisory informeert u via dit whitepaper over het UBO-register. Zo wordt duidelijk wie zich moeten registreren, welke informatie wordt vastgelegd, wie inzage heeft en of er mogelijkheden zijn tot afscherming. Ook over eventuele sancties vindt u een toelichting het whitepaper.

Schrijf u via het onderstaande formulier in voor de Corporate Advisory nieuwsbrief en download direct de whitepaper.

Velden met een * zijn verplicht